jogurts mājas apstākļos |
[Sep. 2nd, 2009|11:24 pm] |
tā kā lielākā daļa latvijā nopērkamo jogurtu satur želatīnu, plānoju to turpmāk gatavot pati
pavisam vienkārši
5l jogurta nepieciešami 5l piena
tie jāuzvāra un jāatdzesē līdz 42-44 grādiem
(te arī instruments, ar kuru, cerams, tas izdosies) tad tajā jāiemaisa bezgaršas jogurts (labs un želatīnu nesaturošs ir aiviekstes/daugavas jogurts) un jāliek ledusskapī no rīta 5l jogurta gatavi ēšanai uzglabāt var aptuveni nedēļu ēst ar augļiem un ogām, izmantot mērcēm vai kūkām der arī biezpiensiera (quark) gatavošanai, kas ir jogurta notecināšana blīvā auduma gabalā (pēc tam sūkalas lieliski noder maizes cepšanai vai atsvaidzinošam dzērienam karstā laikā) to savukārt var izmantot, aizstājot dārgo filadelfijas sieru ņujorkas siera kūkai (lētākie, piemēram, 'dzintara svaigais', arī satur želatīnu) vai sviestmaižu smērei, pievienojot, piemēram, saulē kaltētus tomātus vai pētersīļus un citus zaļumus
|
|
|
Comments: |
| From: | sin |
Date: | September 3rd, 2009 - 09:59 am |
---|
| | | (Link) |
|
tos grādus aptuveni var noteikt, kad iebāžot pienā pirkstu viņš ir tik karsts/atdzisis ka var kādas 4sek noturēt pirkstu..
es parasti nelieku ledusskapī, bet pa nakti atstāju izstabas temeperatūrā un tikai tad ledusskapī..
| From: | piile |
Date: | September 3rd, 2009 - 11:14 am |
---|
| | | (Link) |
|
superliels paldies par recepti! man ļoti garšo jogurts, taču tiešām bieži var mani sastapt pie veikala ledusskapja, lamājoties! :D
| From: | piile |
Date: | September 3rd, 2009 - 11:15 am |
---|
| | | (Link) |
|
vēl jautājums - vai pasterizēts piens der šim nolūkam? vai censties tirgu sameklēt "raw" pienu, ja nu vispār tāds tur ir dabūjams...
From: | zurka |
Date: | September 3rd, 2009 - 01:11 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es to esmu mēģinājusi tikai savā wwoof komūnā, kur tika izmantots dzesēts piens, bet noteikti jāsanāk arī ar tetrapakām :)
varbūt tas ir garšīgi, bet, tā vairāk iedziļinoties veģetārisma būtībā, es sajutu, ka neapstrādāti produkti ir īsta manta un nekas cits
veģetārisma būtība man ir tas, ko es ar to saprotu! ok, mana veģetārisma izjūta būtu precīzāk | |