vegijs (bē) - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

jogurts mājas apstākļos Sep. 2nd, 2009|11:24 pm
zurka
tā kā lielākā daļa latvijā nopērkamo jogurtu satur želatīnu, plānoju to turpmāk gatavot pati
pavisam vienkārši
5l jogurta nepieciešami 5l piena
tie jāuzvāra un jāatdzesē līdz 42-44 grādiem
(te arī instruments, ar kuru, cerams, tas izdosies)
tad tajā jāiemaisa bezgaršas jogurts (labs un želatīnu nesaturošs ir aiviekstes/daugavas jogurts) un jāliek ledusskapī
no rīta 5l jogurta gatavi ēšanai
uzglabāt var aptuveni nedēļu
ēst ar augļiem un ogām, izmantot mērcēm vai kūkām
der arī biezpiensiera (quark) gatavošanai, kas ir jogurta notecināšana blīvā auduma gabalā (pēc tam sūkalas lieliski noder maizes cepšanai vai atsvaidzinošam dzērienam karstā laikā)
to savukārt var izmantot, aizstājot dārgo filadelfijas sieru ņujorkas siera kūkai (lētākie, piemēram, 'dzintara svaigais', arī satur želatīnu) vai sviestmaižu smērei, pievienojot, piemēram, saulē kaltētus tomātus vai pētersīļus un citus zaļumus
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: