vegijs (bē) - veģetārais sušī [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

veģetārais sušī [May. 22nd, 2009|12:39 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

bez_olam

[inese_tk]
varbūt kāds var dalīties personiskā pieredzē dažādu veģetāro sušī gatavošanā?
ko vēl var izmantot pildījumam, izņemot visiem labi zināmo gurķi, avokado un filadelfijas sieru?
jau iepriekš ļoti pateicos par noderīgajiem ieteikumiem.
linkpost comment

Comments:
From:[info]sita
Date:May 22nd, 2009 - 01:00 am
(Link)
Pupiņu masu
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:May 22nd, 2009 - 01:27 am
(Link)
tas ir kā - es paņemu saspaidu vārītas pupiņas vai tās kas bundžās un lieku to pļocku uz rīsiem un rullēju?
pagaidām šito man pagrūti iedomāties.
bet paldies par ieteikumu enīvei :)
From:[info]sita
Date:May 22nd, 2009 - 01:40 am
(Link)
Atjauc ar krējumu.
[User Picture]
From:[info]malfor
Date:May 22nd, 2009 - 06:55 am
(Link)
omleti (ja ēd olas, bet veģētārieši jau ēd :)
nu olas sajauc kopā ar sojas mērci, cep uz pannas, sanāk tāds kā plācenis; atdzesē un sagriež strēmelēs
[User Picture]
From:[info]piile
Date:May 22nd, 2009 - 08:43 am
(Link)
manuprāt, vārīta biete varētu būt i skaista, i garda. to varētu iemarinēt - man zināmā "tipiskā" austrumu marināde ir sojas mērce ar labi daudz svaigu ingveru & ķiplokiem. pārējais, kas nāk prātā - saceptas sēnes, cukini, sparģeļi. sezāma sēkliņas ar' var piebērt.
veiksmi! gaidu aicinājumu nogaršot. :D
From:[info]zurka
Date:May 22nd, 2009 - 08:59 am
(Link)
var applaucētus spinātus vai sarīvētus burkānus (pēdējiem var pielikt jogurtu un garšvielas); trauma ir taisījusi arī ar saulē kaltētiem tomātiem, bet nezinu, kā
[User Picture]
From:[info]piile
Date:May 22nd, 2009 - 09:45 am
(Link)
kaltētos tomātus var tagad nopirkt rimi - vācu marka, burciņā ar eļļu, stāv pie olīvām.
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:May 23rd, 2009 - 12:44 pm

piekopoju klāt no citiem resursiem

(Link)
*) tofu.
*) papriku var. Vienreiz pieliku zemesriekstu sviestu, tā īpatnēji, bet neteikšu, ka slikti.
*) pēdējā laikā iecienījusi esmu saldos suši. ar zemenēm, avenēm ķiršiem. ^^ un mērcēt var vaniļas mērcē, taču tajā ir olas un piens. vaniļas mērci var pagatavot pat vegānu, ja gribas. Rimīšos ir nopērkams tāds RUF ražojuma vaniļas pudiņš (stāv pie ķīseļiem, sausā piena, tortēm domātajiem garnējumiem u.c.) - to pagatavo pienā vai sojas pienā ar cukuru (kā uz paciņas rakstīts) un vaniļas mērce gatava. No mērces ar olām atšķirs tikai zinātājs.
*) var likt iekšā strēmelēs sagrieztu, eļļā ar garšvielām apceptu baklažānu. tā man garšo vislabāk
*) vārītus burkānus, marinēto kukurūzu
*) Burkānu salmiņus novāra apelsīnu sulā ar ķiploku 5 - 10 minūtes, ietin suši kopā ar svaiga bazilika lapiņām.
*) Svaigs gurķis ar dillēm.
*) Saulē kaltētie tomāti ar sasmalcinātām melnajām olīvām un svaiga koriandra lapiņām (kinzu).
*) Te viena neparastāku suši recepte, bet kvinojas vietā var izmantot arī rīsus:
http://www.bioteka.lv/lv/2007/08/28/kvinojas-tofu-susi/
*) Saldajiem suši - "nussa" (kakao-riekstu krēms), apelsīna šķēlītes bez miziņām (plēksnītēm, kas ap katru daiviņu), tin nevis nori lapās, bet apviļā šokolādes vai kokosriekstu skaidiņās.
Cukura-kanēļa sīrupā novārītas ābolu šķēlītes.
Konservētie persiki vai cukura sīrupā novārīti mango.
From:[info]marta_trauma
Date:June 1st, 2009 - 01:49 pm
(Link)
saulē kaltētus tomātus + spinātus, banāni ar lasi arī garšo lieliski (lai gan izklausās komiski) tiem veģetneveģetāriešiem, kas reizēm apēd zivi.