*) tofu.
*) papriku var. Vienreiz pieliku zemesriekstu sviestu, tā īpatnēji, bet neteikšu, ka slikti.
*) pēdējā laikā iecienījusi esmu saldos suši. ar zemenēm, avenēm ķiršiem. ^^ un mērcēt var vaniļas mērcē, taču tajā ir olas un piens. vaniļas mērci var pagatavot pat vegānu, ja gribas. Rimīšos ir nopērkams tāds RUF ražojuma vaniļas pudiņš (stāv pie ķīseļiem, sausā piena, tortēm domātajiem garnējumiem u.c.) - to pagatavo pienā vai sojas pienā ar cukuru (kā uz paciņas rakstīts) un vaniļas mērce gatava. No mērces ar olām atšķirs tikai zinātājs.
*) var likt iekšā strēmelēs sagrieztu, eļļā ar garšvielām apceptu baklažānu. tā man garšo vislabāk
*) vārītus burkānus, marinēto kukurūzu
*) Burkānu salmiņus novāra apelsīnu sulā ar ķiploku 5 - 10 minūtes, ietin suši kopā ar svaiga bazilika lapiņām.
*) Svaigs gurķis ar dillēm.
*) Saulē kaltētie tomāti ar sasmalcinātām melnajām olīvām un svaiga koriandra lapiņām (kinzu).
*) Te viena neparastāku suši recepte, bet kvinojas vietā var izmantot arī rīsus:
http://www.bioteka.lv/lv/2007/08/28/kvinojas-tofu-susi/*) Saldajiem suši - "nussa" (kakao-riekstu krēms), apelsīna šķēlītes bez miziņām (plēksnītēm, kas ap katru daiviņu), tin nevis nori lapās, bet apviļā šokolādes vai kokosriekstu skaidiņās.
Cukura-kanēļa sīrupā novārītas ābolu šķēlītes.
Konservētie persiki vai cukura sīrupā novārīti mango.