Kristīgā - Prieks par mazām lietām. [entries|archive|friends|userinfo]
baznica

[ website | www.baznica.tk ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| baznica.lv CHristiAN RocK dot net zvans.lv ]

Prieks par mazām lietām. [28. Jun 2005|14:01]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

baznica

[illegal]
Vai šorīt priecājies, ka ir sākusies jauna diena? Nekas sevišķs? Jā, pēc Jāņiem varētu būt grūti atsākt darba ritmu. Vai priecājies par jauko atpūtu aizvadītajās dienās? Lietus taču bija tikai sestdien... Prieks par dzīvi sākas ar mazām lietām. Ir velti gaidīt milzīgu prieku, labāk likt mazus prieks mozaīkas gabaliņus, lai iznāk saulaina un jauka bilde. Bībele aicina priecāties. Kristus pazīšana padara šo prieku īpašāku, jo cilvēks var būt drošs, ka tā nav tikai tāda papriecāšanās vai aizmiršanās uz brīdi. Liekas, mums dažreiz grūti saprast apustuļa Pāvila vārdus: "Priecājieties iekš tā Kunga vienmēr, es vēlreiz teikšu: priecājieties! Bet ja prieks ir viens no Svētā Gara augļa izpausmēm, tad mums jāsaprot, ka prieks var nākt tāpat vien no Dieva, prieku var iepazīt arī caur savu pieredzi un prieks nereti tiek pārnests no viena cilvēka uz otru. Savā dzīvē esmu sastapis pārāk maz cilvēku, kuri būtu sapratuši prieka mākslu. Esmu apbrīnojis šos cilvēkus, kuri spēj būt priecīgi un optimisma pilni, neskatoties uz dzīves līkločiem. Un vēl, šie cilvēki dalās ar to prieku, kas ir viņiem pašiem. Un mazāk nepaliek. Varbūt, ka ir jāmācās priecāties. It īpaši brīžos, kad prieks no debesīm tik aktīvi nenāk. Vai priecājies, ka Tev ir šī diena?
(c) E.Mažis
Linkir doma

Comments:
From:[info]ninona
Date:28. Jūnijs 2005 - 16:48
(Link)
Es priecājos. :)
Līgo un Jāņi bija fantastiski, skaisti, mīļi kā nekad. Un tāda ir katra diena.
Priecājos katru dienu, sajūsminos par katru nieku; cenšos rādīt cilvēkiem, cik tas ir viegli un cik patīkami ir dzīvot, tieši tagad dzīvot.
Jā, Bībele māca prieku, bet diemžēl tik daudzi to nezina, neredz, viņiem neļauj redzēt, un es cilvēks ieeju dievnamā un bēgu ārā, jo tur tantas plēš matus, raud, draudzes vadītājs stāsta bīstaties, un priecīga dzīve ir ļaunuma dota... aptuveni tā.
Es priecājos un zinu laimi. :)
[User Picture]
From:[info]illegal
Date:28. Jūnijs 2005 - 17:18
(Link)
jāiet pie tās raudošās tantes un jāsamīļo.
bet taisnība jau tam draudzes vadītājam arī ir.
bīsties!

priecāties var dažādi. un bīsties priecāties sev. jo ego ir visa ļaunuma sakne. mācīsimies priecāties "citiem" (nevis citiem) :)
From:[info]ninona
Date:28. Jūnijs 2005 - 17:22
(Link)
Mjā, milzu aplis.
Es bīstos, priecājos, dzīvoju.
Bet tās tantas sēž, nekad neesmu redzējusi diezko priecīgas...
Vai arī jautrie varianti, kur tante baznīcā gaudo, bet visur citur ij nepateiksi, ka tā, jo ietusē normāli. Tāteikt zina visas baznīcdziesmas pārējās arī (krogus).
[User Picture]
From:[info]if
Date:28. Jūnijs 2005 - 21:22

:)>

(Link)
Mīļā meitene, saprtu tevi, jo man tā arī ir gadījies. Priecājies, ka tantes gūst gandar';ijumu plēšot matus. Zini kāpēc ir tik daudzas konfesijas? Dažiem patīk plēst matus, dažiem dzirdēt tev ir piedots, lai naskai grēkotu tālāk, bet daži dzied un slavē. Katram savs dievnams, sava draudze. Es tev varu parādīt draudzi, kur māca dzīve gudrības, priecājas dzied un slavē, kur notiek dziedināšanas, kur aizlūdz par skumstošajiem. Arī Ventspilī zinu tādu vietu.
[User Picture]
From:[info]employed
Date:29. Jūnijs 2005 - 02:18
(Link)
nezinu...