aptauja -

About  

Previous Entry 16. Feb 2006 @ 12:39 Next Entry
(ir doma)
From:[info]esinja
Date: 16. Februāris 2006 - 13:26

fakti?

(Link)
Saistību starp smēķēšanu un plaušu vēzi pirmais ar statistiskām metodēm pierādīja Bredfords Hills 1950.gadā. Fanātisks nesmēķētājs bija Ādolfs Hitlers. Jau 1939.gadā Ķelnes ārsts Francis Millers ieguva neapstrīdamus pierādījums par smēķēšanas saistību ar vēzi, bet viņa atklājumu apstrīdēja un pašu uzlūkoja par Hitlera pakaļ skrējēju un propagandas ruporu.

Plaušu vēzis ir visnopietnākais riska faktors, ko rada smēķēšana. Taču 10 - 15 gadu pēc smēķēšanas atmešanas risks ir gandrīz tāds pats kā tiem, kas nekad nav smēķējuši. Samazinās arī krūts un dzemdes kakla vēža risks. Sievietēm, kas smēķē 20 un vairāk cigarešu dienā, ir par 80% lielāks risks saslimt ar dzemdes kakla vēzi. Pētījumos Dānijā noskaidrots, ka smēķētājām krūts vēzis rodas vidēji par astoņiem gadiem agrāk nekā nesmēķētājām.

Smēķētājiem ir arī lielāks risks saslimt ar sirds slimībām. Taču jau gadu pēc smēķēšanas atmešanas risks samazinās uz pusi.

Smēķējošām sievietēm, kas lieto pretapaugļošanās tabletes, triekas un infarkta risks pieaug 20 reižu - tādēļ šo pretapaugļošanās veidu neieteic smēķētājām pēc 35 gadu vecuma.
From:[info]carnival
Date: 16. Februāris 2006 - 13:52

Re: fakti?

(Link)
tie ir tikai tekstiņi, esmu lasījis gan tādus, gan arī tādus, kas apgalvo pretējo, proti, ka plaušu vēzis nebūt nav tā biežākā smēķētāju slimība. un vārdus "visnopietnākais riska faktors" var tulkot dažādi, elza. varbūt plaušu vēzis ir visnopietnākā no slimībām ar ko ir iespējams saslimt dēļ smēķēšanas, bet tas nenozīmē, ka tā ir visizplatītākā no šīm slimībām vai arī, ka no tās mirst visbiežāk. vispār man gandrīz vienalga, es tikai gribēju teikt, ka nejau es te tikai par plaušu vēzi aptauju taisīju.
From:[info]esinja
Date: 16. Februāris 2006 - 14:00

Re: fakti?

(Link)
aj, labi, pastriidesimies citreiz.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba