aptauja - Komentāri

About Komentāri
fakti?16. Februāris 2006 - 13:26
Saistību starp smēķēšanu un plaušu vēzi pirmais ar statistiskām metodēm pierādīja Bredfords Hills 1950.gadā. Fanātisks nesmēķētājs bija Ādolfs Hitlers. Jau 1939.gadā Ķelnes ārsts Francis Millers ieguva neapstrīdamus pierādījums par smēķēšanas saistību ar vēzi, bet viņa atklājumu apstrīdēja un pašu uzlūkoja par Hitlera pakaļ skrējēju un propagandas ruporu.

Plaušu vēzis ir visnopietnākais riska faktors, ko rada smēķēšana. Taču 10 - 15 gadu pēc smēķēšanas atmešanas risks ir gandrīz tāds pats kā tiem, kas nekad nav smēķējuši. Samazinās arī krūts un dzemdes kakla vēža risks. Sievietēm, kas smēķē 20 un vairāk cigarešu dienā, ir par 80% lielāks risks saslimt ar dzemdes kakla vēzi. Pētījumos Dānijā noskaidrots, ka smēķētājām krūts vēzis rodas vidēji par astoņiem gadiem agrāk nekā nesmēķētājām.

Smēķētājiem ir arī lielāks risks saslimt ar sirds slimībām. Taču jau gadu pēc smēķēšanas atmešanas risks samazinās uz pusi.

Smēķējošām sievietēm, kas lieto pretapaugļošanās tabletes, triekas un infarkta risks pieaug 20 reižu - tādēļ šo pretapaugļošanās veidu neieteic smēķētājām pēc 35 gadu vecuma.
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba