aptauja -

About  

Previous Entry 17. Aug 2010 @ 13:51 Next Entry
(ir doma)
From:[info]susure
Date: 17. Augusts 2010 - 16:48
(Link)
Ko ellē radā nozīmē ģenētiski nestabils un kā gan kāda šūna var būt mutagēna?
Es saprotu vīruss, kas sevi injicē šūnā un pa tiešo ieiet DNS, es saprotu radiācija, kas vienkārši rada šūnu bojājumus, bet ne nāvi. Es saprotu arī citas ķīmiskas vielas,kas nonāk šūnā un spēj izslēgt a) iznīcināšanas mehānismu b)palielina vairošanos.
Statistiku var novelk arī uz 101 citu lietu
bet saki man lūdzu, kā gan ĢMO var būt mutagēns. Es to nesaprotu.
Tā taču ir tikai pārtika. Nu un, ka izturīgāka? Nu un, ka ar soju apēdam arī laša gēnu? Tas taču tiek barības vadā, tiek sašķelts un liekais tiek izvadīts ārā. Vienkārši šis arguments liekas tā kā... ja mēs ēdīsim ĢMO, arī mūsu ģenētiskais kods mainīsies. Mēs kopš rašanās ēdam augus un dzīvniekus, un neviens vēl nav pārņēmis no viņiem nekādas kodu daļiņas.

Par ekosistēmām piekasīties nevaru, bet vai tas nav bijis drauds jau gadu simtiem? Aitas Austrālijā, latvāņi Latvijā. Same shit.
[User Picture Icon]
From:[info]mamuts
Date: 17. Augusts 2010 - 17:08
(Link)
http://lv.wikipedia.org/wiki/Mutag%C4%93ns un http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31999L0038:LV:HTML.
Nav iespējams prognozēt, kā uzvedīsies pārvietotais gēns pat 10 paaudžu laikā, jo apkārtējā vidē ir pārāk daudz mutagēno faktoru.
Par to "same shit" runājot: nevajag tīšuprāt spēlēties ar uguni, jo daba mēdz atriebties. ;))
[User Picture Icon]
From:[info]lietuveens
Date: 17. Augusts 2010 - 17:36
(Link)
Bija kkāda dokumentāla filma, uz sitienu neatceros nosaukumu, krievu gan. Un tur bija stāsts, ka vienā ģimenē bija puika, uzvedās tā kā atpalicis, līdz atklājās, ka jā, par cik tur tiem procentiem viņš ir kartupelis! :D Ja atradīšu to filmu, tad uzrakstīšu sakarīgāk, tagad vairs tik labi neatceros.
[User Picture Icon]
From:[info]lietuveens
Date: 17. Augusts 2010 - 17:40
(Link)
Vai tad nav tā, ka ĢM-kautkas vairs pats tālāk nevairojas? Un tad, piem., visādi actimeli ir ar ģm super-duper baktērijām, kas nomaina dabīgās, bet pašas nevairojas un tā arī jādzer tas jogurts katru dienu. Tā nav? Tas ir labi?
[User Picture Icon]
From:[info]casiopea
Date: 17. Augusts 2010 - 18:06
(Link)
tas gan. katru gad pa jaunu, bet var apputeksnét blakus augoshu normalu augu kam gan bus pecnaceji ar gm iezimeem. kautka ta. es neko no ta nesaprotu in general.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba