aptauja - Dzimumnevienlīdzības

About Dzimumnevienlīdzības

Previous Entry Dzimumnevienlīdzības11. Okt 2007 @ 11:22 Next Entry
Poll #13060 Dzimumnevienlīdzības
Open to: All, results viewable to: All

Kā tu izskaidrotu to, ka nomācoši lielākā daļa vispāratzīto ģēniju literatūrā, mākslā, mūzikā, zinātnē, utt. ir vīrieši?

(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]meeneshi
Date: 11. Oktobris 2007 - 12:34
(Link)
kaut kas nav lāgā ar garumzīmju kodējumu. to vietā aptaujā rādās jautājumzīmes (man vismaz). bet gan jau ka saprast varēs.
From:[info]iza
Date: 11. Oktobris 2007 - 12:36
(Link)
Var saprast.
[User Picture Icon]
From:[info]bax55hqy8dlb
Date: 11. Oktobris 2007 - 13:15
(Link)
kkas nav kārtībā ar tavu datoru. man viss rādās pareizi
From:[info]guvi
Date: 11. Oktobris 2007 - 13:53
(Link)
domaaju, ka tas ilgaakaa laika periodaa mainiisies, jo ieprieksheejaa senaakaa vai mazaak senaakaa periodaaa tomeer sieviete ir bijusi nekas un viirietis visa dariitaajs, bet lidiz ar vienliidziibas vaarda izskaneeshanu ariii shii tendence saakusi mazinaaties
iespeejams peec vairaakiem tuukst gadu buus peetiijums par civleeces attiistiibu un ietekmi uz sho aspektu!

interesanti, starp citu
From:[info]judiite
Date: 11. Oktobris 2007 - 19:38
(Link)
:D .... ir izdarījuši pašnāvības tāpēc, ka nav tikuši atzīti, bet sievitēm tik lielas statistikas nav, līdz ar to secinam, lai arī retāk, bet atzinību sievietes gūst, un tās kuras cenšās k ko panākt rezultātā neizdara pašnāvības neko nesasniegušas
From:[info]buks
Date: 14. Oktobris 2007 - 09:08
(Link)
Citas prioritātes. Vīrišķim, lai šis justos laimīgs, nepieciešams izpausties kādā hobijā, aber sievietei pietiek ar mīlošu vīru, veselīgu un jautru bērnu bariņu, komfortablu mājokli, tb šī nejūt īpašu vajadzību pēc vēl kā, ja uzskaitītais jau ir. Bet ja nav, tad primārais ir tieši tas, nevis sēdēt vientulībā un komponē† simfonijas. Tā mūs māte daba iekārtojusi. Un ja zebra neēd gaļu, tas nenozīmē, ka tā kādā ziņā sliktāka par lauvu - katram sava niša.
[User Picture Icon]
From:[info]arabesque
Date: 20. Oktobris 2007 - 18:01
(Link)
Nepiekrītu.
Ja vēsturiski izveidojusies situācija, ka sievietēm bija liegtas tik lielas pašizpausmes, izglītošanās un socializēšanās iespējas kā vīriešiem, nenozīmē, ka tas ir augstākais, uz ko viņas bijušas spējīgas. Ir grūtāk izlauzties un īstenot savu potenciālu, sekot prioritātēm, ja sabiedrība to neatbalsta, cenšoties norādīt īpatnim viņa stereotipisko vietu.
From:[info]buks
Date: 22. Oktobris 2007 - 15:08
(Link)
Diemžēl man nezināmu iemeslu dēļ (ja a priori noraidām iespēju, ka šīs varētu nevēlēties), daiļais dzimums īpaši necenšās arī šodien, kad it kā nekas īpaši nekavē pašizpausmi, izglītošanos un socializēšanos (vismaz Rietumu puslodē piederība sievišķajam dzimumam pat savas priekšrocības garantē).
[User Picture Icon]
From:[info]arabesque
Date: 22. Oktobris 2007 - 23:29
(Link)
Nesaprotu, kur ņēmi statistiku, kas liecina, ka sievietes mūsdienās aktīvi nenodarbojas karjeras, pašizpausmes un izglītošanās jomā. Varbūt dzīvoju neparastā sociālā vidē, bet manā fakultātē, draugu vidū, paziņu lokā dāmas ir centīgākas, gudrākas, inteliģentākas un pa karjeras kāpnēm augstāk tikušas nekā pretējā dzimuma pārstāvji. Lielākoties tas panākts ar pašdisciplīnu, smagu darbu, mērķtiecību un vēlmi sasniegt ievērojamus rezultātus.

Iespējams, mīts par sievietēm, kas vēlas nestrādāt, bet tikai tērēt sava vīra/drauga sapelnīto naudu, radies dzeltenās preses vai popkultūras iespaidā. To, kas ir negatīvs, vienmēr ievēros vairāk. Sievietes, kuras vēlas tikt apbērtas ar naudu, dāvanām, pielūdzēju sajūsmu un nogrozītām galvām, biežāk izturas izaicinoši, klejojot pa Rīgas centru un žurnālu lappusēm. Turpretim dāmas, kas kaut ko sasniegušas, parasti brauc savos biznesa klases automobiļos un nedzenās pēc lētas slavas.

Tas, protams, ir tikai mans viedoklis, kas veidojies no sociālā konteksta etnogrāfijas un nepretendē uz vienīgā pareizā statusu.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba