aptauja - Kristības

About Kristības

Previous Entry Kristības3. Jan 2007 @ 21:53 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]arhiivs
Date: 4. Janvāris 2007 - 00:26
(Link)
nu nez gan vai tik vienkārši cilvēks izdomā kļūt par kristieti bez citu ietekmes. ja viņam no bērnības nav mācīts kaut kas kristietisks bet ir mācīts ticēt sev un saviem spēkiem un radīt pašam savus skaidrojumus lietām, tad diezin vai viņš pēkšņi izdomās pieņemt citu izdomātus kanonus. un vispārīgi pieņemt citu izdomātu kanonu tomēr ir aprobežoti un vāji. nesaku ka kristietis ir slikts cilvēks, bet saku ka viņam ir dažas tendences kuras uzskatu par cilvēka mentālo vājumu un pašnepietiekamību, bet tur jau tā lieta ka to visu panāk ar bērnības audzināšanu. ja cilvēks audzināts tendēties uz savas patības, pilnvērtības, dzīvīguma un piepildījuma pašapliecināšanu, tad nebūs viņam ne mazākās vēlmes sevi pieldīt ar citu priekšnosacītām idejām. un tas arī balstās uz spēju izvēlēties, domāt, izspriest un radīt pašam.
From:[info]po
Date: 4. Janvāris 2007 - 00:31
(Link)
Un kā Tu viņu pasargātu no zinātnes mītiem?
[User Picture Icon]
From:[info]arhiivs
Date: 4. Janvāris 2007 - 00:39
(Link)
pag, kas teica ka es viņu taisos no kaut kā slēpt? vienkarši pirms laist sabiedriskajā dzīvē viņa prātu sagatavot tam visam kas pār viņa galvu gāzīsies. es jau neteicu ka ir kāda konkrēta tendence uz kuru balstoties gribētu viņu audzināt. ir tikai pamatprincipi spēcīgai personībai kurus vēlos viņam ielikt. lai izvēlas ko vēlas, bet lai spēj to visu pats pamatot un par to pastāvēt; lai ir pilnvērtīgs cilvēks visās tā nozīmēs. un lai sevi nostiprinātu vajag pie visa pieķerties - gan pie zinātnes mītiem, gan pie panpsihisma, gan hēdonisma, gan kristietības, bet vispirms iemācīt spriestspējas pamatus un variācijas.
From:[info]po
Date: 4. Janvāris 2007 - 00:41
(Link)
ok, der. :)
[User Picture Icon]
From:[info]eeverggeeliiba
Date: 4. Janvāris 2007 - 23:18
(Link)
Cilvēks jau lielāko daļu izdomā, nejauši citu ietekmēts vai tie citi viņam paver ceļu uz to. Tu arī būsi ietekme šādā ziņā, un kāpēc lai viņš pēkšņi neizdomātu visu darīt pretēji (varbūtība), lai gan tas drīzāk izraisa apdomību. Bet ir jau visas citas vājības etc., tātad var kļūt par - uz New Age jau vairākiem pavelk ;) Un kur nu vēl draudzīgie amerikāņi, frišiem mētelīšiem, smaidiem, nopietnām acīm, grāmatiņu padusē...
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba