aptauja - Pašnāvība

About Pašnāvība

Previous Entry Pašnāvība23. Nov 2006 @ 21:48 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]coda
Date: 23. Novembris 2006 - 22:39
(Link)
nu jā, tas palīdzētu [gan jau] šim cilvēkam no ārpuses - kā citi cilvēki, kā kaut kāda informācija, palīdzība, kaut kas; bet pavisam iekšējs jautājums - vai cilvēks spēj pārkāpt to robežu un nodarīt sev kaut ko.
[fantāzijas, tā šķiet, neskaitās]
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 23. Novembris 2006 - 22:44
(Link)
man persōnīgi liekas arī ļoti debīli tas, ka latvijā piemēram nav pieejama bezmaksas ANONĪMA psiholōģiskā palīdzība. līdz ar to daudzi cilvēki, kam vajadzētu saņemt palīdzību viņu nesaņem. un tā ārstu attieksme jau arī mēdz būt debīla.

bet nu iekšējais. tad jau atgriežamies pie mūžīgā jautājuma: vai tā ir drosme vai gļēvulība. un laikam jau uz to 100% atbilde nebūs, jo situācijas ir atšķirīgas. līdz pat nesenam laikam biju 100% sure ka tā ir drosme, bet pēc viena Ainas šova nočolēšanas (jā jā, nesmejies) sapratu ka tik viennozīmīgi teikt nevar.

ahh
[User Picture Icon]
From:[info]coda
Date: 23. Novembris 2006 - 22:53
(Link)
par gļēvulību un drosmi tiešām nevar pateikt.. bet varbūt tāpēc jāatceras kultūras, kur pašnāvība ir pienākums, piemēram, ja.. pat īsti nezinu - piemēram, kad aptraipīts ģimenes gods vai kā tamlīdzīgi.. tad arī tā nav vērtējama kā gļēvulība vai drosme, tas ir pienākums.. tādā situācijā jautājums par gļ. vai dr. attieksies uz pašnāvības neizdarīšanu..
kāpēc man liekas, ka pašnāvībai vienkārši nevajadzētu būt variantam? ..tieši tāpēc viņu nemaz nevar izvērtēt. kaut kas nepareizi iemaldījies cilvēku realitātē. nez kas to uzsāka - pašnāvības? ..varēja par to neko nezināt un i prātā neienāktu.
:(
but then again, cilvēku jau tāpat pasaulē ir daudz par daudz. varbūt arī labi :D [tfu tfu tfu]
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba