aptauja - Pašnāvība

About Pašnāvība

Previous Entry Pašnāvība23. Nov 2006 @ 21:48 Next Entry
(ir doma)
From:[info]zalsh
Date: 23. Novembris 2006 - 22:37
(Link)
Savā ziņā,ļoti atkarīgs no apstākļiem.Teiksim,ja sešu bērnu māmiņa izdara pašnāvību-jā,ja uz ielas dzīvojošs ubags-nē,jo pret ko gan viņš izturētos egoistiski?
Un galu galā-cilvēks taču dzīvo priekš sevis;tikai ir situācijas,kad pienākumi svarīgāki par savu gribēšanu.
[User Picture Icon]
From:[info]coda
Date: 23. Novembris 2006 - 22:41
(Link)
par ubagu - burvīgs piemērs!
BET
pirmkārt kaut vai - pret Radītāju [ja tādam jebkurā formā tic], otrkārt - nu nav tie ubagi tik tādi, kā liekas. arī viņiem ir draugi un kas zin, varbūt ģimenes. un ir tādi, kas pat ir visai izglītoti, ja ne izglītības, tad vismaz dzīves gudrības ziņā..
From:[info]zalsh
Date: 23. Novembris 2006 - 22:50
(Link)
Jā,tā ir gan.
Tas piemērs bija vairāk tādā ziņā kā `cilvēks,kurš vairāk nedzīvo ģimenē,kuram nav ģimenes,draugu-kuram nav kam pieķerties un kuram nav pieķērušies`-un es domāju,ka tādu cilvēku tomēr nav maz.Ubagi kā cilvēki-reizēm pat daudz labāki cilvēcīgā un garīgā ziņā,nekā augstskolu profesori vai kas tml.
Jebkurā gadījumā,piemērs iz dzīves- pirms gada pakārās kāda paziņa-viņai bija vēzis.Viņas mazdēlam ir 17 gadi,mamma viņu pametusi,taču skatīties kā vecmāmiņa mirst arī ir ļoti mokoši.Tā nu kādu rītu pamodās un redz-vecmāmiņas vairāk nav.Ej nu sazin-egoisms vai nē.Pamest bērnu vienu pašu-egoistiski,ļaut viņam ik dienas vērot kā līdzcilvēks mokās ellīgās sāpēs-ļoti sāpīgi.
[User Picture Icon]
From:[info]coda
Date: 23. Novembris 2006 - 23:29
(Link)
Viss ir diskutabli. ļoti. bet tajā pašā laikā.. vai viņam ar laiku nesāks trūkt vecmāmiņas? vai arī nepaliks kāda bezmaz trauma.. :/
Pasaule tāda. briesmīga un nesaprotama.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba