aptauja - Tantiņas un onkulīši uz ielām

About Tantiņas un onkulīši uz ielām

Previous Entry Tantiņas un onkulīši uz ielām3. Nov 2006 @ 21:40 Next Entry
(ir doma)
From:[info]po
Date: 4. Novembris 2006 - 01:30
(Link)
Nedodu.
Viss šajā dzīvē ir jānopelna.
Uzskatu, ka cilvēks, kurš zaudējis jebkādu cilvēcisko cieņu nav pelnījis nekādu līdzjūtību. Ja man atbalstu lūgtu kāds, par kura morālo šķīstību man nebūtu jāšaubās, tad aiz cieņas viņam palīdzētu, bet nesaprotu, kāpēc man būtu jāatbalsta kāds, kurš faktiski ir nekas cits kā parazīts.
Tāpēc arī nebaroju pīles un baložus - a par ko? Nu ok, ja sajūtu, ka viņi ar savu eksistenci vien, ar to kā viņi pilnveido šo vidi, padara to skaistāku, līdz ar to sniedz savu devumu sabiedrībai, tad varbūt arī kaut ko iedodu. Bet the basic principle underlying all life is - viss ir jānopelna.
Ok, protams, rodas jautājums - kāpēc tad pastāv parazīti (lenteņi, spaļi, cērmes, viss šitas), bet nedomāju, ka tā uzdošana atbild uz morālo/sociālo jautājumu, kurš šeit tiek uzdots.

Cienīgs cilvēks no dziļākās nabadzības izies spodrs un balts, un visu cienīts vai arī godam nomirs, kamēr netīrs nelietis zags, uzplīsies un krāpsies, zemiski laizdams sevi postā un, necienot citu darbu un ienākumus, pieprasīs "savu daļu", kuras labā viņš nav izdarījis pat tik daudz, lai uzlabotu manu garastāvokli.
Es nedodu savu naudu netīriem lopu kāvējiem un zagļiem, tāpat arī netīriem dvēseles kāvējiem un parazītiem, kamēr cienu tos, kas ar paceltu galvu iet caur dzīves dubļiem un zina savu vietu.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba