lielāko daļu savu ideju esmu smēlies ārzemju saitos, tāpēc neapgrūtināšu sevi tekstu tulkojot... anyway - ja nu gadījumā kāds nesaprot, tad varu vēlāk paskaidrot!
sāksim ar kaut ko pavisam vienkāršu
Pepper Martini3 ounces* Stolichnaya Pertsovka vodka**
1/2 ounce Dry Vermouth
olive stuffed
(piebāzta) with
jalapeno pepper***
Shake vodka and vermouth well with ice and strain into chilled martini glass. Add olive as garnish
(garnējums, piedeva).
* viena unce - apmēram 30 grami, bet es iesaku devas četrkāršot, lai vispār būtu vērts sākt...
** tikai teorētiski - patiesībā izmantojam jebkuru šņabi...
***der arī citi ASIE pipari
protams, dzērienu attiecības var tikt mainītas pēc paša ieskatiem - nevajag neko mērīt - vienkārši lēnām, smuki
uz aci salejam - par daudz jau nebūs!
ja nē tad var izlīdzēties arī vienkāršāk - iztikt bez olīvēm un pipariem + vermuta vietā izmantot šampanieti (tas, protams, būs jau pavisam cits kokteilis, toties garšo sasodīti labi...)!
tātad - 100 g šņabis/ 100 g šampanietis (lētākais, šķiet, 0.89 Ls...), pāris reizes atkārtojam un jautrs vakars garantēts