Tautas acs -

12. Aug 2008

spies

18:59

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Īsi pēc sešiem vakarā Einars Repše atbrauca ar sudrabotu automobili Honda CR-V Ikšķiles Ozoliņa konditorejā. Ģērbts melnās ādas ūziņas un brūnā t-kreklā. Pie kases piegāja rokas uz sāniem salicis, it kā būtu gatavs izpildīt kādu latvju tautas deju. Pāsūtīja siera salātus, ābolmaizi, sulu un tasi kafijas. Pārdevēja pārjautāja vai šoreiz būs gana ar vienu tasi. Tas ļauj secināt, ka Einārs Repše ir pastāvīgs šīs konditorejas klients. Ieturējis piecu sekunžu ilgu pauzi, Repše nosvērtā balsī atbildēja, ka iesākumam būs gana. Piecu sekunžu pauze gan tika ieturēta pirms jebkuras atbildes (vai salāti būs pietiekoši un arī kādu sulu liet).
Pēc piecām minūtēm teica pārdevējai, ka viņai bijusi taisnība un vēl viena kafija tomēr būs nepieciešama.
Sasveicinājās ar vairākiem konditorejas pircējiem, ar vienu dāmu uzsāka sarunu, pirms tam galanti pielecot kājās. Tika pārspriests tas, cik grūti tagad ir privātā biznesa darboņiem. Pēc tam atkal apsēdās un mierīgi pabeidza dzert savu otro kafiju.

(2 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]radars
Date:15. Augusts 2008 - 12:16
(Link)
Viņš dzīvo Ikšķilē - sk. google 'repše ikšķile'. Pēc augstāk rakstītā, visticamāk konditorejas tuvumā.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]spies
Date:15. Augusts 2008 - 15:48
(Link)
Vispār dzīvo kādus pāris kilometrus tālāk. Vienkārši tā ir vienīgā normālā vieta Ikšķilē, kur dabūt kafiju ar kaut ko saldu.
(Reply to this) (Parent)