-9kg 3 mēnešos

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
aleja @ 09:59 am: Man, protams, vislabāk patīk izvirzīt dažādas hipotēzes, nevis rīkoties pēc iecerētā plāna, tāpēc uzklausiet vēl vienu.

Vai esat aizdomājušies, kāpēc katram cilvēkam ir noteikta robeža, pēc kuras tas vairs nepieņemas svarā? Nu, piemēram, cilvēkam ir nosliece uz korpulenci, ar laiku tas manāmi izplūst, taču līdz noteiktam limitam un vairāk nē. Runā, ka katram ir iedzimts svars, bet es gribētu teikt, ka tie ir tikai un vienīgi (ar retiem izņēmumiem) ēšanas paradumi. Cilvēka ēšanas paradumi, piemēram, nosaka, ka tas apēd dienā 3000 kcal. Attiecīgi - tas pieņemsies svarā tik ilgi, kamēr viņš nesasniegs tādu svaru, pie kura kaloriju patēriņš dienā ir 3000 kcal.

Teikt, ka pie nespējas zaudēt svaru ir vainīgi ēšanas paradumi, nozīmē nepateikt neko, vai varbūt drīzāk - nepateikt neko par to, kā šo svaru zaudēt. Tāpēc mēs ieviešam tādu jēdzienu kā identitāte. Ja jums ir resna cilvēka identitāte, jūs nekad nebūsiet tievi, jo jūs ēdīsiet kā resns cilvēks. Jau tagad ir jāsāk ēst tā, it kā jūs svērtu tik daudz, cik jūs vēlaties svērt ideālā variantā. Nevis jābadojas un jāietur diēta, bet jāēd tā, it kā jūs jau tagad esat tievi un vēlaties saglabāt savu svaru. Protams, ja starpība starp reālo un vēlamo svaru ir neliela, svara zudums varētu būt ļoti lēns, savukārt - ja starpība ir pārāk liela, iespējams, ka no sākuma par "ideālo svaru" ir nepieciešams izvēlēties kādu vidusvariantu, lai a)pārāk nemocītos b)novērstu strauju svara zudumu, kas reti kad ir paliekošs. Ja jūs tas nepārliecina, padomājiet, kā notiek ar tievajiem cilvēkiem, ja tie pēkšņi pieņemas svarā (nu kaut vai pēc Ziemassvētkiem) - tie vienkārši turpina ēst kā parasti un lēnām atgriežas pie iepriekšējā svara (tāpat kā resnie ar laiku atgriežas pie iepriekšējā svara pēc diētas).

Tāpēc ēdīsim kā slaidi cilvēki, kuriem nav jāstiepj liekais!

Comments

[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:December 27th, 2006 - 10:40 am
(Link)
šī ir empīriski nepierādīta hipotēze

ir dafiga tievu cilvēku, kas ēd kā traki
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:December 27th, 2006 - 10:45 am
(Link)
nepiekasies, es nemaz nepretendēju uz patiesību!
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:December 27th, 2006 - 10:46 am
(Link)
uz ko tu pretendē?
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:December 27th, 2006 - 10:47 am
(Link)
uz veiksmi!
From:[info]liljabrik
Date:December 27th, 2006 - 03:29 pm
(Link)
jā, interesanti. visi mani draugi un radi, izdzirdējuši par šo projektu, klūp krāgā, ka man nemaz nepiestāvēšot būt tievākai.
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:December 27th, 2006 - 03:36 pm
(Link)
nu man, piemēram, šķiet, ka tu esi ļoti skaista. bet neļausimies citu cilvēku ietekmēm. ja pašam šķiet, ka jābūt savādāk, ja man jābūt un jādzīvo savādāk, ja tā ir apzināta izvēle, tad nav ko klausīties nevienā, kurš defoltā ir naidīgs jebkurām pārmaiņām.
Powered by Sviesta Ciba