-9kg 3 mēnešos

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
liljabrik @ 05:46 pm: es gribēju pavaicāt par piparkūku dekorēšanu. ja grib piestiprināt pie piparkūkām vai nu riekstus visādus un rozīnes vai tās krāsainās skaidiņas vai teiksim M&M's - vai tas ir jādara pirms vai pēc cepšanas? uz vēl siltām vai kārtīgi atdzisušām piparkūkām? Un kā tie rieksti teiksim turās tur klāt?

Comments

[User Picture]
From:[info]str
Date:December 19th, 2007 - 05:55 pm
(Link)
riekstus var likt pirms cepšanas.
a pārējo- ar to pašu olbaltumu pielīmēt:)
From:[info]liljabrik
Date:December 19th, 2007 - 06:06 pm
(Link)
ar glazūru vai ar vienkārši olbaltumu?
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:December 19th, 2007 - 10:18 pm
(Link)
Es tādas cepu jau visu mūžu. Un labi turās. Darām tā. Mandeles vispirms applaucē karstā ūdenī, ļauj pastāvēt, tad novelk miziņu. Rieksti - nu, tur neko. Žāvēti augļi tiek atmērcēti un sagriezti sīkāk. Nekādus zili zālus krikumus neliekam, dies pas. Piparkūkas tiek izspiestas un saliktas uz pannas. Vienā krūzītē sajaucu olu - baltumu un dzeltenumu kopā. Ņemu akvareļa pindzeli, pārlaižu piparkūkām, kad tās jau izkārtotas uz pannas. tad saspraužu visrrī visu to bagātību pēc gaumes un iespējām. Tad pārlaižu vēlreiz pāri ar olu un stumju krāsnī.
No tiem sakasnīšiem (nu, zini, kad ar formīti izspiež piparkūkas, pāri paliek ne tik kvalitatīva mīkla, ko atkal var savelt bumbā un izrullēt) mēs katrs kaut ko izgriežam. Cilvēkus, dzīvniekus, rokas, pimpjus, pežas. Kas kuram prātā. Lielus. Nu, tipa, 4-6 uz pannas. Dekorējam tāpat. Rokai, piemēram - gredzeni. Lūpās var salikt pīrsingus. No riekstiem. Tādā garā. Tos lielos citreiz kar eglē, citreiz pie sienas.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 20th, 2007 - 08:28 pm
(Link)
bet balto glazūriņu nekad neliekat, ja?
smukāk jau laikam ir šitā kā saki dabiskās krāsās. tie rieksti un rozīnes nekad nesadeg? un kā nez uzvestos sezama sēkliņas vai kokosa skaidiņas?
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:December 20th, 2007 - 09:13 pm
(Link)
ak, nē, nekādas baltās glazūras! dies pas! un nekādas kokosa skaidiņas! rozīne, lazdu rieksts, valrieksts, mandele, aprikoze. viss.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 20th, 2007 - 09:14 pm
(Link)
paldies par kartiņu!!! ļoti mīļi.
Powered by Sviesta Ciba