Neprātīgā saprāta balss - Filosofija
Jūnijs 11., 2007
14:36
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Filosofija
Nu tā spriežot pēc šīsdienas eksāmena rezultātiem, esmu gandrīz labs filosofs, tas priecē! :)

Mūzika: Nortt- Glemt

(4Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]sramgni
Date:11. Jūnijs 2007 - 14:50
(Link)
LOL, man Skaips nopisās. Nevari, lūdzu, šeit piecos teikumos ierakstīt kaut ko par pašrūpi un par budisma problemātiku? Būtu šausmīgi pateicīgs, jo man nav pierakstos par to nekā.
From:[info]windrider
Date:11. Jūnijs 2007 - 15:08
(Link)
Par budismu kā reiz vakar mācījos! Ja tieši par problemātiku, tad vienas no galvenājām problēmām ir, ka budistu tekstos, nav dota skaidra atbilde uz vairākiem jautājumiem. Tostarp vai dvēsele ir mirstīga vai nē. Vispār jau budismā klasiskās filosofijas problēmas ir minētas ļoti nedaudz, vai nav minētas nemaz, budismā kā to varbūt zini pats galvenais ir sasniegt Nirvānu! :) Bet vispār Vikipēdijā ļoti daudz par budismu ir!

Pašrūpi es saprotu kā pašaudzināšanu. Lai varētu rūpēties par sevi, nepieciešams iepazīt sevi. Filosofija ir darbs pašam ar sevi. Pašrūpe izpaužas jautājuma ''Kas tas ir?'' uzdošanā. Pašrūpi vajag iemācīt pēc iespējas agrākā vecumā. Atceries, ka eiropa ir pasaules daļa, kur cilvēki māk parūpētis par sevi. :)

Bet vispaŗ nav tik traki, mums kamēr es tur biju neviens neizkrita! Traskovskis runāja kādu pusstundu, bet beigās dabūja tikai četri. Gatim astoņi, par knapi pieciem teikumiem.
[User Picture]
From:[info]sramgni
Date:11. Jūnijs 2007 - 15:12
(Link)
Ō, paldies, tagad zinu, kas jālasa. Par budismu pats gana daudz zinu. Cik tev pašam?
From:[info]windrider
Date:11. Jūnijs 2007 - 15:23
(Link)
Nu es jau saku gandrīz labi! Tātad seši! :)
Powered by Sviesta Ciba