Neprātīgā saprāta balss - šalle
Marts 15., 2009
00:43
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
šalle
Man vispār nekad nav bijis īpaši daudz draugu. Joprojām ir diezgan maz cilvēku kurus es no visas sirds varu saukt par saviem draugiem, tā teikt daudzu gadu laikā pārbaudītas vērtības. Bet pats dīvainākais ir tas, ka es par savu draugu uzskatu cilvēku, kurš ir miris pirms 69. gadiem. Rīgas mākslinieku un dendiju, Kārli Padegu! Cilvēku, kurš ar savu Čikāgas gangsteru mēteli, spāniešu platmali, ugunīgi sarkano šalli, saviem darbiem un dzīvesveidu kļuva par Rīgas 30. gadu leģendu. Nez kāpēc ar viņu jūtu kaut kādu garīgu tuvību, it sevišķi tad, kad izlasīju grāmatu par viņu, es sāku viņu saprast. Viņa mākslu toreiz saprata un novērtēja tikai retais, viņš bija pārāk moderns priekš sava laikmeta, tomēr dzīvodams mūžīgā trūkumā viņš spēja saglabāt savu slaveno eleganci un alternatīvo pasaules uzskatu.
Ejot gar latviešu biedrības namu, vienmēr pasveicinu ''Čarli'' (Tā viņu sauca draugi), kur vinš nevērīgi atspiedies pret sētmali vēro mūžīgo steigu uz Rīgas ielām. Visu savu īso mūžu slimodams ar plaušu kaiti viņš itkā apzinājās sev atvēlēto neilgo laika sprīdi un spēja atstāt aiz sevis daudz vairāk nekā daudzi, kas nodzīvo daudz garākus mūžus. Aiz viņa palika viņa darbi, vārdi un neskaitāmas leģendas.
Leģenda ir izskanējusi, bet Padega gars joprojām ir dzīvs....


P.S. Paldies cibiņam [info]hedera par jauko vakaru, zoli es tagad vismaz teorētiski spēlēt māku! :D

Mūzika: NSRD- Čau poliklīnika

(3Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]ziemelji
Date:15. Marts 2009 - 04:11
(Link)
Man šķiet, ka tā taču ir daudziem, kuriem šķiet, ka kāda sirdij&dvēselei tuva persōna šķiet kā draugs un tāds kā soulmate. Man arī ir tāda persōna, par kuru lasot infō, skatot darbus šķiet, ka jā, IR IR IR. Bet tomēr, lai kā arī šķiet, tā tomēr ir fantāzija un nevar zināt kā būtu realitātē, jo bieži vien šķietamais izrādās pavisam citāds.
Par pirmo daļu, īstiem draugiem, Man arī tādu nav. Bij' tikai viena persōna, kuru jau vairākus gadus uzskatīju par īsto draudzeni, tādu, kas ir daļa no Manis, bet nesen viņa izvēlējās kļūt par nodevēju u.tml., neticams trieciens. Un otra draudzene ir 21 gadu pazīstama+tiekamies ~6 reizes gadā, tādēļ tikšanās ir īpašas un saviļņojošas. Tā ka sanāk, ka Man ir nulle, varētu pat teikt, ka mīnus viens, draugu, kurus neuzskatu par vienkāršiem pļāpu draugiem.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:15. Marts 2009 - 10:47
(Link)
Šis par Čarli- šis ir viens no taviem skaistākajiem ierakstiem. :)

P.S. Lūdzu. :D Nākamreiz jāsadabūn trešā persona, lai vari savu teoriju patrenēt praksē.
[User Picture]
From:[info]special_k
Date:15. Marts 2009 - 20:00
(Link)
es labprāt! :)
Powered by Sviesta Ciba