Neprātīgā saprāta balss - Lindanisa
Novembris 9., 2008
21:20
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lindanisa
Nu tā esmu atpakaļ no Tallinas. No jau par tradīciju kļuvušā VFF SP veco un topošo biedru izbraukuma.
Ko lai saka. Pērn uz Tērbatu bija krietni labāk. Pirmkārt jau tas, ka braucām krietni mazāk cilvēku un visi bijām jau ilgstoši pazīstami un kopā sastrādājušies. Šoreiz braukt kopā ar vesalu baru principā tikpat kā nepazīstamu cilvēku nebija seviški laba doma. It īpāši ja daļa no tiem vēl ir ļoti kaitinoša un grauj jau tā švako kolektīva saliedētības garu.
Bet nu neskatoties uz to, ka pasākuma organizācija bija ļoti švaka, lai neteiktu ka tās brīžiem nebija vispār, brauciens tomēr bija o.k.
Prieks par mūsu Kultūras mantojuma moduļa pārstāvjiem, kas savā fanātismā spēj sagādāt prieku gan sev, gan citiem līdznācējiem ar visai labu kultūras programmu un ekskursiju, kas principā tika izdomāta un izstrādāta iepriekšējā dienā. Žēl, ka daļa braucēju izvēlējās visu dienu nosēdēt krogos un no Tallinas tā arī neko neredzēt.
Šeit tomēr jāsaka paldies cien. G. kungam kurš tomēr ir spējis iedzīt cieņu un respektu pret kultūras pieminekļiem un līdz ar to svešās pilsētās vienkāŗsi nav iespējams tiem paiet garām.

Kārtējo reizi pārliecinājos, ka dažās jomās Igauņi mums smagi ieliek.
Biju nelielā šokā, ka Tallinā ir pilns ar krieviem, nevienu igauni īstenībā nesatikām, visur tik pa krieviski runā. Bet nu vismaz labi, jūties kā mājās! :D
Tajā pašā laikā igauņiem ir spēcīga nacionālā pašapziņā, jo ārpus Tallinas pie katras trešās mājās plīvo Igaunijas karogs. Par to es arī viņus ļoti cienu.
Ar kolēģiem kopīgi nospriedām, ka Rīgas aizsargmūru nojaukšana, merkantilu interešu vārdā, 19gs. vidū bija liela kļūda. Tallinā šie pilsētas mūri uzreiz paceļ vecpilsētas vērtību un piešķir tai pavisam citu noskaņu.
Un Igauņi tiešām ir lēnīga tauta! :D

Bet nu vispār jau bija o.k!

Mūzika: Rosewater- Traumtanz

(5Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]special_k
Date:9. Novembris 2008 - 22:09
(Link)
heh, manā laikā es par tādu semināru varēju vien sapņot!
From:[info]windrider
Date:9. Novembris 2008 - 22:29
(Link)
Nu redz kā viss plūst un mainās! :)
From:[info]grace_kelly
Date:9. Novembris 2008 - 22:36
(Link)
Noorganizēts bija tieši tik, cik bija solīts - autobuss par velti un naktsmītnes tāpat. Iekš Tērbatas organizēja igauņi, kas šoreiz mūs vienkārši uzmeta.
From:[info]windrider
Date:9. Novembris 2008 - 23:32
(Link)
Nu vismaz kautkādu rezerves darbības programmu un koncepciju Rinalds varēja izdomāt, savādāk sanāca visu atstāt pašplūsmā.
Un kas tur vispār sanāca par šmuci ar tām vietām busā, ka viens cilvēks izrādījās par daudz?
From:[info]grace_kelly
Date:10. Novembris 2008 - 01:06
(Link)
Koncepcija bija - ar busu parādīt to, kas tālāk no centra, bet vecpilsētu atstāt pašu ziņā, lai dara, kas labāk tīk. Vieniem tās bija baznīcas, muzeji un veikali, citiem dzīves jēgas meklējumi šaurā lokā stundām vienkārši klīstot pa Tallinas fantastisko bruģi un baudot viduslaiku auru. Pašplūsmā rodas vislabākās idejas...

Un par vietām. Pirmkārt, nevis cilvēks par daudz, bet krēsla par maz, jo šoferis aizmirsa pārliecināties, cik tieši vietu vajag. Un bonusā vienkārši sagadījās, ka K. jaunkundze parūpējās, lai mēs tomēr brauktu pilnā sastāvā (tātad - 15), nevis apmēram puse kā tas ir parasti, tāpēc bijām 16 kopā ar šoferi, nevis 15 kā bija aptuveni rēķināts.
Powered by Sviesta Ciba