Neprātīgā saprāta balss - Šiza
Novembris 5., 2008
00:02

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šiza
Nesen novilku leģendārās latvju grupas ''Kartāga'' koncertvideo kaut kādā kafejnīcā, tālajā 1994.gadā.
Joprojām nespēju beigt brīnīties par šo šedevru, ne velti viņus uzskata par visu laiku labāko latviešu rokgrupu un tas jau nekas, ka ārpus underground aprindām par viņu dzirdējis ir retais. Zināmām cilvēku lokam šī grupa kļuva par leģendu jau savas īsās pastāvēšanas laikā un tāda principā ir joprojām.
Pats video protams ir galīgākā šiza, skaņa ir pilnīgā pakaļā un pats video uzkaras aptuveni pusē. Bet tā atmosfēra, tā totāla undergrounda sajūta ir jūtami izcili.

Varbūt nosaukt viņus par latviešu Pink Floyd vai The Doors būtu nedaudz par skaļu, bet katra ziņā sevišķi tālu no patiesības nebūtu. Līdzības ar Sida Barreta laika Pink Floidiem ir ļoti sajūtamas.

Tā pati totālā eksperimentēšana ar ģitāras trokšņiem, bieži vien brīvā improvizācijā spēlēti gabali. Katra dziesma principā ir unikālā, jo otreiz tādā pašā izpildījumā vairs nekur nav dzirdama. Un visam pāri dziļi filosofiski dziesmu teksti, kas tiešām liek aizdomāties.

Vienvārdsakot esmu sarakstījis šo jūsmīgo palagu Rudaka grāmatas iespaidā un vadoties pēc saviem iespaidiem no Kartāgas uz kuras sēžu jau pāris mēnešus. Patiks cilvēkiem, kuri klausās Psihadēlisku Pink Floyd stila mūziku, kura neierakstās nekādos rāmjos. Starp citu viens no Kartāgas līderiem tagad ir zināms, kā grupas ''Hospitāļu iela''` vokālists un ideju ģenerators.

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=42504 Personīgi iesaku dziesmas: Tik Tālu Tik Prom, Ugunsdeja, Manekeni, Īstajā Virzienā, Uz Galerām, un Nolādētā Suga. Lai gan sliktu dziesmu viņiem nav.

Lai jums šizīga šī diena!

Mūzika: Kartāga- Zēns ar akmeni

(3Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]silpurene
Date:5. Novembris 2008 - 00:36
(Link)
kartāgu par daudz nesaslavēsi. lai ir latviešu pink floyd, lai ir the doors!
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:5. Novembris 2008 - 02:41
(Link)
einsturzende neubauten, un beidziet te ķengāt kartāgu :)
[User Picture]
From:[info]special_k
Date:5. Novembris 2008 - 17:21
(Link)
ne-par-topiku

ja esi pie interneta, piezvani man vai atsūti lūdzu sms - man vajag zināt to izmēru, bet Tavu tel nr atstāju mājās
Powered by Sviesta Ciba