- 7/21/18 11:11 pm
- Uztaisīju 10/10 tomātu un sīpolu salātus, nevaru nepadalīties ar recepti. It īpaši jau tagad, kad veikalos ir gardie, aromātiskie Latvijas tomāti (nevar salīdzināt ar to mēslu, ko tur var nopirkt ziemā).
Tātad, paņem 3 vidēji mazus, pamīkstus tomātus, sagriez 1 cm vienības taisnstūros. Smalki sagriez 2 mazus violetos sīpolus. Ieber visu bļodā. Pa virsu dārzeņu vai olīveļļu, 10-20 melnos piparus (samaltus), mazu tējkaroti sāls un tādu pašu tējkaroti rīsu vai parasto etiķi. Šoreiz nebija olīveļļa, tāpēc izmantoju random cepamo eļļu un smalki sagrieztas melnās olīves (pagadījās, ka man bija "dizaineru" - lielas, lielas, ar kauliņiem, bet tik gardas). Un tad to visu samaisi un ēd, uzkožot ciabatu vai ēdot kopā ar kādu spagetti bāzes ēdienu.
Es esmu tik lepns par šo recepti- tā gan nav mana, jo atceros, ka kāds no ģimenes locekļiem taisīja tādus, taču, šķiet, būšu radis perfekciju (viņi neizmantoja etiķi, kas tiešām "atver" šos salātus). Tiešām iesaku visiem. Šajos salātos var baudīt gan vinegreta burvibu, gan svaiguma triecienu pa garšas kārpiņām. Var arī izmantot parasto sīpolu, bet tam ir tendence dominēt. Un šajos salātos svarīgs tieši ir balanss. - 2 atstāja kaut koatstāj kaut ko
- 7/22/18 01:26 am
-
Ne visai sapratu kas bez pievienotajām olīvām tos atšķir no generic 'tomāti ar sīpoliem + eļļa/etiķis' variantu. Negribu lielīties, vienkārši tas ir tā kā standarta paveids. Vēl etiķa vietā var vesteras mērci. Un nav slikti ja pievieno nedaudz cukera, pavisam maz, buketei.
Un vispār jau tad labāk likt iekšā arī gurķus, lokus, dilles, papriku un kādu fetaki pa starpai.
Kāda ir tava labākā saldētu pelmeņu uzvārīšanas recepte?
Nu nevarēju mazliet nepazoboties. :) - Reply
- 7/22/18 01:42 am
-
Pelmeņi ir sērga. Par tiem nedrīkst runāt kā par pārtiku. That said, jāvāra eļļā. Mans guilty pleasure ir gardi "dārgā" gala pelmeņi ar kūpinātu gaļu, cepti. Pieņemu, ka tas arī ir viens no getting thicc'er as the years pass by cēloņiem.
- Reply