19 October 2010 @ 05:08 pm
tiesa  
Žēl, ka sākas lietas vilkšana garumā.. (http://diena.lv/lat/politics/hot/tiesas-sede-pret-filozofijas-profesoru-kuli-parcelta-uz-nakama-gada-martu)
 
 
( Post a new comment )
Avtonoms[info]junona on October 19th, 2010 - 05:42 pm
Jā, šo jau ieliku pie tava iepriekšējā posta par šo keisu. Šitas nudien izskatās pasākums uz vairākiem gadiem.
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on October 19th, 2010 - 05:49 pm
aha, ievēroju nedaudz vēlāk.

Izskatās, ka lieta būs uz vairākiem gadiem. Tiesa, es īsti nesaprotu, kāpēc ir nepieciešama šāda vilcināšana? - ja apsūdzētais patiešām justos vainīgs, tad vēl varētu saprast - vilcināt lietu un novilkt līdz pensijai.

Turklāt es nedomāju, ka būs patīkami pasniegt lekcijas nākamajā semestrī pirms viņš ir attaisnots. (Un BTW - cik saistoša LU ir nevainības prezumcija?)

Bet mana intuīcija saka, ka viņš ir pilnīgi pārliecināts par savu nevainību un tāpēc, šķiet, savas psiholoģiskās veselības labad gribētu šo lietu pabeigt pēc iespējas ātrāk.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]unbeliever on October 19th, 2010 - 05:47 pm
mani šitas vienmēr mulsinājis tiesāšanās praksē - neatnāk pārstāvis uz tiesu, viss, jāpārceļ uz pusgadu. Bez jebkādām sankcijām.
Kas, viņi, pirms trīs mēnešiem gadījumā nezināja šo datumu? Kā var izdomāt tik debīlu attaisnojumu - cita sēde? Ja tiesas datums bija zināms iepriekš, tad taču varēja ieplānot! Un galu galā, cita sēde arī no debesīm nenokrita, varēj taču visiem paziņot - nekas nenotiks. A tā, visi sanāk, aizbrauc uz Gulbeni, un pilnīgi pa tukšo
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on October 19th, 2010 - 05:50 pm
vo, vo.. man šis punkts arī ienāca prātā. Jo citas sēdes inotikšana nav gluži forsmažōrs, ko nevar ieplānot. Saprastu vēl, ja slimība vai tml.
(Reply) (Parent) (Link)
Avtonoms[info]junona on October 19th, 2010 - 05:58 pm
Gluži manas domas. Arī lasīju un brīnījos. Varbūt kāds kurš pārzina šīs lietas labāk var pakomentēt? Ir taču kaut kādi punkti par tiesa procesa vilcināšanu utt. Citādi jau var bezgalīgi neierasties. Ā, un citādi jau Lavents nebūtu dzīvojis pa slimnīcām tik ilgi, ja varētu tā vienkārši neierasties.
(Reply) (Parent) (Link)