Dialogi Ar Kādu Neprātīgo - ir tāda prasme - liet ūdeni [entries|archive|friends|userinfo]
simtgadīgsbērns

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ir tāda prasme - liet ūdeni [Nov. 29th, 2009|12:30 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Current Mood |magical]
[Current Music |matrix iet fonā]

vai uzliekot uz savām durvīm zīmīti 'es neesmu ēzelis', es [proti - aizdurvju iemītnieks] nebūšu ēzelis? kas, in fact, ir smieklīgi, jo tas, ka neesmu ēzelis, visiem ir skaidrs bez jautājumiem. bet pēc šādas zīmītes uzlikšanas rodas jautājums - kāpēc lai kāds teiktu, ka nav ēzelis, ja tas ir acīmredzami? vai tas kāds īstenībā nav ēzelis, kas maskējas par cilvēku?

vai durvīm? jo tās jau ir durvis, kas "saka", ka nav ēzelis. [kas arī ir acīmredzami, bet tomēr..] bet no otras puses durvis vsp nav dzīvas. it's just an inanimate object, kas ir savā būtībā nesavienojams ar ēzeli. tāpēc īsti nav skaidrs, kas notiks, uzliekot zīmīti "es neesmu ēzelis" uz savām durvīm.

tāpat nav skaidrs - kas notiks, ja identisku zīmīti pielikt pie galda. jo galdu, kas arī ir inanimate object, mazāk saista ar cilvēku nekā durvis.

bet vsp ja galds vai durvis spēj pateikt, ka nav ēzeļi, varbūt viņi tomēr ir dzīvi?

bet galu galā tas neko nemaina jo ne galds, ne durvis, ne abu īpašnieks - nav ēzelis. pavisam citādi tas izskatītos, ja šādu zīmīti pielikt pie ēzeļa. [???] jo visi zin, ka tas ir ēzelis.
no kurienes mēs to zinām? mums tā ir iemācīts.. kādā 8.ajā klasē es aizrāvos ar prātošanu par to, ka 3 varētu nebūt trīs, bet divi vai četri.. jo '3' ir tikai simbols. tāpat kā burti.. tāpat kā krāsas.. varbūt dzeltenā nav dzeltenā, bet zilā.. neviens nezin, kāda zilā ir īstenībā.. ja mani vecāki būtu daltoniķi un iemācītu man, ka zaļā ir sarkanā un sarkanā ir zaļā. tā arī būtu. jo tie būtu tikai nosaukumi, bet es redzētu zaļo, kad tā būtu zaļā.. vnk sauktu to par sarkano.. tikpat labi es varētu to saukt par vērto krāsu. it's just a name..

atkal jāvēršas ie matrixa - mana jaunā almanaha.. [nepaiet ne diena, kad necitēju..]

- do you know what it really reminds me of? tasty wheat. did you ever eat tasty wheat?
- no, but technically, neither did you.
- that's exactly my point. exactly. because you have to wonder: how do the machines know what tasty wheat tasted like? maybe they got it wrong. maybe what I think tasty wheat tasted like actually tasted like oatmeal, or tuna fish. that makes you wonder about a lot of things. you take chicken, for example: maybe they couldn't figure out what to make chicken taste like, which is why chicken tastes like everything.


that's exactly my point. viss ir tikai mūsu galvā. tas nav nekas vairāk, kā binārais kods [ir signāls/nav signāla kombinācijas].. ja redzot zaļo smadzenes teiktu '0001101', tad nav svarīgi kā to sauc 'zaļā', 'green', 'grün', 'verde', 'зелёный' vai 'vert'.. tas vnlg būtu '0001101'.. [pat ja es to sauktu par 'sarkanu']

gribēju beigt muldēt, bet radās vēl viena doma.. 'zē' latviski būtu 'z', krieviski 'з' [kas ļoti mistiski izskatās pēc '3'] un vāciski 's' [- es? - tu, tu.], bet būtību tas nemaina.
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]sofia
Date:November 29th, 2009 - 01:38 pm

man ir ko sev teikt.

(Link)
[vnk radās vēl doma pie brokastu galda]

maskavā cilvēki dzer tēju ar 'smiltīm', a pēterburgā ar 'cukuru'. un neskatoties uz to, dzer viņi vienu un to pašu.