skandaloza
18 Septembris 2009 @ 12:24
 
Komūnā "Pajautā" pašlaik ir "netakstisks" jautājums par to,kādu algu prasīt darba devējam.
Īstenībā labs jautājums,jo šajā plānā esmu kļuvusi daudz erudītāka. :)
Un tas viss pateicoties ekonomikas pasniedzējam,kurš mūs tagad mēģina taisīt par biznesa haizivīm. :D
Viņš pastāstīja labu atgadījumu no savas dzīves. Viņš bija aizbraucis uz kādu no Rietumeiropas valstīm pie sava kolēģa,kurš viņu uzaicināja uz savas sievas dzimšanas dienu. Aizgājis uz dzimšanas dienu,kolēģis viņu sagaidīja pie durvīm un uzreiz jautāja: "Ko dzersi?" Pasniedzējs parādījis uz savu sievu un teicis: "To pašu,ko viņa." Labi,dabūja dzērienus un kolēģis viņus ieveda istabā,kur jau notika viesības.
Saruna kaut kā ievirzījās par kapitālismu un sociālismu (vismaz cik es atceros). Un kolēģis teica mūsu pasniedzējam: "Zini,jūs Latvijā (kā arī citās austrumeiropas valstīs) esat muļķi!" Pasniedzējs teica: "Nē,tā nu gan nav." Bet kolēģis viņu atspēkojis un paskaidrojis kāpēc: "Atceries es pie durvīm tev jautāju, ko tu dzersi? Un tu man atbildēji,to pašu ko viņa. Tev nav sava viedokļa par to,ko tu dzersi."

Lūk,tāds stāsts. Varbūt neloģisks,bet es palīdzēšu rast saikni starp dzērienu un darba algu. Tāpat kā pasniedzējam,pirms ielaist viesības,prasīja ko viņš dzers, tāpat arī darba devējs,vēl neuzņemot darbinieku darbā,jautā kādu darba algu viņš grib saņemt. Un latviešiem ir ierasts būt vai nu pieticīgiem,vai arī bezkaunīgiem,bet konkrēti latvietis nevar nosaukt,cik viņš grib.
Tikai tagad Latvijā sāk rasties par šo visu kaut kāds priekšstats. Un tas ir labi!
Katram un visam ir sava cena un Tev ir konkrēti jāzina kādu algu Tu gribi saņemt,jo citādāk tevi tiešām uzskatīs par naivuli un muļķi.
 
 
Music: Pixie Lott- Turn it up
 
 
skandaloza
18 Septembris 2009 @ 19:42
 
Pietrūka kaut kā pozitīva un mīļa,bet es to atradu. :)
Owl City- Fireflies

"Cuz I get a thousand hugs
From ten thousand lightning bugs
As they try to teach me how to dance"
Tags: ,