Pegijas · Lī · interjers


25. Marts 2016

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Diezgan ņirdzīgi: Ņūmeksikas pilsētiņā, kurā tolaik auga maziņš Nīls Patriks Hariss, ieradās producents no Starsearch meklēt talantīgus bērnus tipa Brodvejai un Holivudai. Pilsētiņa noorganizēja telpas, vecāki pucēja bērnus, bērni gatavoja numurus; sanāca nebijis talantu šovs. (Atcerieties Little Miss Sunshine finālu? Es kaut ko tādu iztēlojos, klausoties kā tagadējais Nīls Patriks Hariss to atstāsta.) Un tas viss bija tik nopietni, ka vecāki paši un onkuļi un tantes un vecvecāki un kaimiņi nemaz tā nevarēja tikt iekšā caur pazīšanos ar nākotnes zvaigzni, bija jāpērk biļetes par 50 dolāriem gabalā. Un tā bija tikai pirmā kārta. Balva par uzvaru bija piedalīšanās nākamajā, novada, konkursā, pēc tam - štata, un tad faktiski bija tikts iekšā aģentūras kartotēkā. Vecāki bija pilnīgi pārņemti ar to, daži bērni un maziņais Nīls Patriks Hariss arī, kurš, protams, uzvarēja pilsētiņas konkursā un uzreiz sāka gatavoties nākamajai pakāpei.
Kad pēc konkursa no Starsearch ilgi nepienāca ziņas par nākamo etapu, vecāki sazvanīja aģentūru, lai uzzinātu, ka nekāds viņu producents uz pilsētiņu nekad nav ticis sūtīts.
* * *
uztaisīja vārdu, nopirka villu
pie sevis
un dzīvoja mūžu laimīgi
* * *
iesakiet literatūru. Ir kāds no fantastiem vai zinātnes vēsturniekiem, kas domā par zinātnisko atklājumu secības likumsakarībām vai alternatīvajām nākotnes vēsturēm gadījumos, kad tiek pieļauts, ka viens otrs atklājums nevar tik izskaidrots citādāk kā vien nejaušības pēc? (Par nejaušību es neuzskatu gadījumus, kad atklājums noticis pateicoties pieejamajiem mērinstrumentiem vai tehnoloģijai, kas vajadzīgos mērinstrumentus ļautu radīt, vai arī aktuālo ideju fonam, kas domāšanu šāda atklājuma virzienā varētu būt iniciējis, un tamlīdzīgi.) Tipa, vai radioaktivitātes atklāšana būtu bijusi iespējama pirms Maksvela teorijām utml? Nejaušu ģēniju glorificēšana un pareizo cilvēku pareizajā vietā mīts mani arī neapmierina, lai gan šis jautājums (jā, esmu stulbs) mani pirmām kārtām tieši cilvēku dēļ saista.
* * *

Iepriekšējā diena · Nākošā diena