Pusdienas |
21. Mar 2009|13:17 |
Meža cūkas šmoreklis ar dārzeņiem pa manam. Vajag - gabalu mežacūkas, ķiplokus, tumšo sojas mērci, sāli, piparus Mežacūkas gabalu (man bija lāpstiņas gabals ar labi daudz mīkstuma) un kārtīgi ierīvē ar ķiploku, piparu un sāls maisījumu, pārslaka ar tumšo sojas mērci un ieliek lecskapī uz nakti ievilkties. No rīta ņem pīli, uzkarsē, ātri apcep cūķa gabalu no visām pusēm, pārlej ar ūdeni un šmorē uz mazas, mazas liesmas apmēram 2h, ik pa laikam apgriežot cūķi un pielejot ūdeni, ja vajag. Kad cūķis mīksts, turpat pīlē liek lielos gabalos sagrieztus burkānus, kad tie pusmīksti - uz pusēm pārgrieztus kartupeļus, lielos gabalos sagrieztus puķkāpostus un, kad tie nāk gatavi - cukini ripas. Visu pārlej ar saldo krējumu (10%), piešpricē vēl sojas mērci pēc garšas, kurkumu krāsai un vēl šmorē, kamēr dārzeņi pietiekami mīksti (bet ne izjukuši). Lielo cepešgabalu izņem, sagriež šķēlēs un liek atpakaļ. Aiziet uz vaikalu, nopērk alu vīram un kefīru sev, ēd vakarā, kad visi mājās.
Kamēr B.B. guļ, saldajam uzpravīšu šo http://klab.lv/~oblica/292979.html un tad braukšu ciemos. |
|