21 May 2012 @ 01:05 am
 
sestdien nobraucu savu pirmo velomaratonu. pirms starta vienubrīd likās, ka ar savu mtb tanku ne tur esmu nokļuvusi - visapkārt pūciņvieglie šosejnieki ar zīmuļa platuma riepiņām, krosa pedāļiem un ragainām stūrēm, braucēji nopietnām sejām un gludi skūtām kājām...
pa vidu tomēr bija arī draugi mtb entuziasti, tā ka vientuļi nejutos.
diezgan nokaitināja stumdīšanās pirms starta, kad visu satiksmi bloķēja "ģimenes brauciena" dalībnieki, kuriem starts bija paredzēts 10 minūtes pēc mūsējā, bet
starts tika dots, simtiem velosipēdu milzu masa sakustējās, ieskrējās un turpmākās divas stundas ausīs zumēja maiga riepu dūkšana pret asfaltu, braucēju elpas vilcieni un vējš ausīs.
diezgan ātri sapratu, ka nepārtraukta mīšanās pret vēju cēlā vienatnē ir lieka spēku tērēšana un, kad mēle bija pār plecu, ik pa laikam iesēdos astē kādam bariņam, kura aizvējā braucot atvilku elpu un minu tālāk.
par to, ka arī šosejas velomaratons ir ekstrēms pasākums, pārliecinājos, kad ieraudzīju, kā viņi krīt, ar 40 km/h aizšļūc pa asfaltu un vairāki citi vienam kritušajam gāžas pāri. viens norakstījās lielā barā man tieši priekšā pāris metru attālumā. strauji sabremzējos, iebraucu pļavā un savādā kārtā man pat izdevās izvairīties no masu sadursmes. kādi pieci citi braucēji gan palika turpat, sacēluši putekļu mākoni. nobrāzumi pēc tam daudziem bija diezgan briesmīgi.

uz šosejas velosipēdu fona stunda un 52 minūtes, ko veltīju 60 km distancei, izskatās diezgan čābīgi, bet teikšu, kā ir - es nezināju, ka ar savu mtb riteni varu tā dragāt. :) parasti pat uz Jelgavu 50 km knapi iekļaujos divās stundās.

un sajūta pēc tam vienkārši fantastiska.
Japiņa Tele2 velomaratonā vai nu jānopērk speciālie šorti ar dibenpolsteri un jābrauc 80 km, vai arī jāsaudzē sēžamais un jāmin krosiņā 32nieks.
un vispār. gribu uz mtb velomaratonu pa mežu.
 
 
( Post a new comment )
[info]kaukau on May 21st, 2012 - 09:15 am
riktīgs malacis, ka netrāpījies lielajā zavalā. velokolēģis kopējos zaudējumus novērtēja uz >20K Ls.. vairākiem maniem draugiem ir velo praktiski izmetams, bet pārvietoties viņi grib tikai elektriskajos ratiņos..

Japiņa braucienā naudu tērēt neiesaku, palasot par pagājušā gada kritieniem, man pārgāja gribēšana tādā masu pasākumā piedalīties.
mtb vari izmēģināt Carnikavā svētdien, turklāt tur nav dalības maksas! es pati braukšu uz Mazsalacu, tur ir tāda padrūmāka trasīte, 40+km.

un manuprāt arī ar mtb vajag polsterbikses, es bez viņām vairs vispār negribu braukt.
(Reply) (Thread) (Link)
zane[info]lidot on May 21st, 2012 - 10:22 am
oi, traki. :o
es uz to Mazsalacu arī ar kāru aci noskatījos pēc linka Tavā cibiņā, kaut arī tie dubļi bildēs ievieš zināmu respektu. :) šajā vīkendā būšu prom no LV, tā ka būs vien jāmeklē citi braucieni, un pirmajai reizei drošvien drusciņ īsāki, lai vispirms saprastu, kā tā lieta notiek. esmu dzirdējusi, ka tur tie bari nav tik lieli, visi vairāk izretojas un iekrist sūnās vai krūmos arī nav tik liela skāde kā izlīmēties pa asfaltu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]kaukau on May 21st, 2012 - 10:27 am
noteikti var braukt visādos SEB mammasdabas braucienos, nu tā, lai apskatītu, ko tas nozīmē, nepārspīlējot ar distanci. bet vispār sākumā varbūt SEBos labāk nebāzties, ir daudz citu pasākumu, kuros nav tik augsts risks trāpīt grāvī kāda atsaldēta censoņa dēļ. SEBā tomēr ir pārāk daudz cilvēku, daļēji tāpēc es viņu vēl neesmu izmēģinājusi.

vēl viens variants - varam sarunāt vnk aizbraukt uz mežu :) parādīšu savas meža taciņas!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
zane[info]lidot on May 21st, 2012 - 10:34 am
kur Tu parasti atrod tos ne-tik-pārbāztos braucienus?

pagāšgad pieteicos uz Siguldas mtb braucienu un pirms tam aizbraucu uz Mežaparka taciņām "patrenēties". viss bija labi līdz brīdim, kad pēc kādas pusstundas, braucot no kalna, līkumā tā nolikos pār saknēm, ka pēc tam vēl ilgi likās, ka šķielēju. :)
meža taciņu piedāvājums izklausās riktīgi jauki, gribugribugribu :))
Tu esi kaut kur Rīgas apkaimē?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]kaukau on May 21st, 2012 - 10:42 am
es dzīvoju Maskačkā, tāpēc man visi Rīgas nostūri ~ vienādā attālumā! trasītes zinu Mežaparkā, Baložos un Baltajā kāpā, var braukt arī uz Šmerli/Biķerniekiem. Ļoti skaisti var pavizināties Ragakāpā, Jūrmalā, kur xRace bija orientēšanās kāju posms.

info var meklēt xc.lv forumā. ir gan organizēti sacensību trašu apskates braucieni pirms starta (piemēram, SEB, TREK un citi), gan pašas sacensības, gan vnk forumā rīkotie treniņbraucieni.
es pati šogad braucu Baložos velokrosu, tur nav nav lielo masu un startu dod grupām ik pēc laiciņa - pārsvarā vispār sanāk braukt vienatnē ar nelieliem apdzīšanas gadījumiem.

"braucot no kalna, līkumā tā nolikos pār saknēm, ka pēc tam vēl ilgi likās, ka šķielēju" - tas ir iemesls, kādēļ vienatnē uz mežu nedrīkst/nav ieteicams braukt - var sanākt neveiksmīgs kritiens pat vietā, kur "nekas traks taču nav".
(Reply) (Parent) (Link)
Hashz[info]hashtreck on May 21st, 2012 - 12:42 pm
vakar bija mtb trek maratons smiltenē. tev vajadzetu pameginat, mtb-maratons.lv
(Reply) (Link)