|
August 30th, 2015
11:19 am Kas man ļoti patīk nakts tirgū, ir viena saprātīga sieviete, kas pārdod cūku pupas nevis pākstīs, bet svaigi izlobītas. Par eiro kilogramā. Jo es parasti cūkpupas pirms vārīšanas lobu tik un tā, un ne tik daudz katliņa ietilpības dēļ, cik tā fakta, ka pat ja pārdevējs uz jautājumu "jums pupas ar kāpuriem?" atbildējis "ļoti minimāli", realitātē tur trekni kāpuri ir tādos kvantumos, ka es drīzāk varētu iet makšķerēt. Tās pārdošanai lobītās ir acīm redzami pārskatītas un tiešām tīras, absolūtais maksimums ir piecas kaitēkļu skartas pupas uz kilogramu. Tā ka šis man atkal ir cūkpupu ēdamais rudens. Garšīgi!
|
Comments:
| From: | usne |
Date: | August 30th, 2015 - 11:58 am |
---|
| | | (Link) |
|
nebiju iedomājusies, ka var tā uz to paskatīties. man tik ļoti patīk tieši pēc vārīšanas lobīt ārā no mizas, ka es laikam zaudētu visu garšas izjūtu pie jau izlobītām. ko tik cilvēki nedara dēļ tārpiem. interesanti.
Man arī patika lobīt, kamēr mūsu dārzu neapsēda pupu vaboles (tāpēc pārstājāam cūkpupas audzēt, jo kāpurainas bija VISAS). Es piekrītu, ka pākstīs vārītas ir garšīgākas, bet pupas ar gaļas piedevu mani nesajūsmina.
edz kā, un es līdz šim dzīvoju ar pārliecību, ka šitie ir vienīgie bez tārpu pākšaugi...
Precīzi izsakoties, tie nav tārpaini, bet kāpuraini (no kāpura veidojas vabole). Pamēģini kādreiz atgriezt aizdomīgu cūkpupu ar nazi: ja uz pupas ir viens apaļš, melns plankums, tajā atradīsies viens kāpurs. Ja divi - iekšā būs divi kāpuri.
es ticu, ticu, man vienkārši nekad nav gadījusies kāpuraina cūku pupa. Mūsu dārzā visādi citādi "hanuriki":) |
|
|
Sviesta Ciba |