Ierakstvieta

Balss plašajā tīkla pasaulē


December 8th, 2007

Sala ar bagātībām :) @ 04:53 pm

Tags:

Nekad nebūtu domājis, ka pēdējā laikā nav uzņemta filma Stīvensona klasiskajam darbam "Bagātību sala". Šoreiz domāju variantu, kas ir pēc iespējas tuvāks oriģinālam. Kaut kā īsti neiet pie sirds tās variācijas par tēmu, kur palikuši tikai galveno varoņu vārdi, bet paši tēli ir izmainījušies līdz nepazīšanai. Piemēram, Kapteinis Silvers ir tik izteikts tēls, ka, izmainot viņu kaut nedaudz, visa filma šķiet pilnīgi nepareiza. Drīzāk šādu klasisku romānu ekranizējumos ir interesantāk pavērot, cik labi aktieri spēj tēlot tādus klasiskos tēlus, bet, ja taisa variācijas, tad vismaz nosaukumu vajag nomainīt, lai cilvēkus nemuļķotu :)
Pēdējais ekranizējums, ko atradu, ir 1972.gada filma. Pārējās, ko šķiet esmu redzējis TV, tad jau ir bijuši kaut kādi seriāli vai Mupets Show pārveidojumi. Par to 1972. gadu, atradu IMDB, bet ticu, ka ir arī kāds labs krievu ekranizējums, tikai to vēl neesmu atradis.
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]rigoleta
Date: December 8th, 2007 - 05:52 pm
(Link)
Franču kino laikam saprot tikai franči, jo man arī diez ko negāja pie sirds versija, kurā Silvers rāpo uz ceļiem un bučo roku silikonam korsetē un dakteris ir nodzēries plānprātiņš, kuru filmas beigās apēd. Lielākas cerības lieku uz angļiem/amerikāņiem vai vismaz krieviem. Jo grāmata ir pārāk laba.
[User Picture Icon]
From:[info]bagdarama
Date: January 14th, 2008 - 01:04 am
(Link)
Ir krieviem lieliska ekranizācija - tā, kurā animācija jaukta ar (muzikāliem) filmas iespraudumiem. Varbūt atceries no agras bērnības.
Šī līdz šim brīdim ir viena no lieliskākajām dziesmām no turienes: http://www.youtube.com/watch?v=rrKLeqQRGiw