kalcijs |
17. Feb 2015|08:09 |
Ir lasīts daudz par piena produktu sliktību, bet nesen vienā grāmatā bija skaidrojums, kas man likās pārbaudāms. Pienā ir kalcijs un ir ferments fosfatāze. Pienu pasterizējot fosfatāze sabojājas, un bez tās kalciju nevar uzņemt. Kaut ko jau uzņem, bet nieku vien. Tālāko daļu diemžēl jau aizmirsu - par to, kādēļ tālāk tas piens panāk kalcija skalošanos no organisma ārā. Tagad subjektīvi pameklēju, vai ir kādas ilustrējošas bildītes.
(Te nebūs par to, ka govs savu kalciju dabū nevis no citas sugas dzīvnieka piena, bet no zāles, un ka dabā pienu dzer jaundzimušie, nevis pieauguši indivīdi.)
protams, drīz bildes aiziet uz šitādiem
tur, protams, nav tā, ka viens pa taisno izraisa otru. varbūt vispār neizraisa. un man nav ne lūzumu, ne prostatas vēža, tfutfutfu.
DISKLAIMERIS @%#@%$@%$@%$@%$ (isklaidējos)
|
|