Khe-he - :DDD [entries|archive|friends|userinfo]
khehe

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Divi_G Puksts ]

:DDD [Oct. 6th, 2005|09:42 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Fizmati rīko prusaku sacensības

Vakari Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes (FMF) kopmītnēs Zeļļu ielā 8 reizēm ir neiedomājami jautri. Šoreiz — prusaku sacensības.

Pirms tam mājas lapā www.fizmati.lv tika izsludināti noteikumi. Proti, skrējējs drīkst būt prusaks, bet ne līdzīgas sugas pārstāvis, taču kukaiņa īpašniekam aizliegts ūsaini fiziski un emocionāli iespaidot. Kategoriski aizliegta barošana ar dopingu un treknu barību, lai neietekmētu sacensību rezultātu. Sacensības guva lielu atsaucību — līdzjutēju skaits bija vismaz divi desmiti un ar trešā stāva gaiteņa plašumiem bija krietni par maz.

Džordžs iet bojā

Cīkstēties ieradās septiņi dalībnieki, kuri skrēja pa trasi ar septiņiem celiņiem. Diemžēl vienam prusakam sacensības beidzās nesākoties, viņš metās mukt, bet ķērāji viņu nejauši nospieda. Lai godinātu Džordža traģisko nāvi, notika 15 sekunžu gars klusuma brīdis. Džordža īpašnieks bija dziļi satriekts, jo bija zudis gaidītais sacensību prieks un 10 santīmi, kas iemaksāti kā dalības maksa.

Uzvar Ingrīda

Citi prusaki arī brīžiem sarūgtināja savus trenerus. Kādas istabiņas prusaks parādīja raksturu un noskrēja tikai pusi trases, tad pēkšņi apgriezās un skrēja atpakaļ, līdz apstājās un nekustējās ne no vietas. Lai šo prusaku izdabūtu no sacensību trases, skriešanas ierīce bija gandrīz jālauž. Izskatījās, ka šāda ķibele ūsainim gadījās, nobīstoties no fotoaparātu zibspuldzēm.

Līdz finišam noskrēja puse prusaku un uzvarētāja laurus plūca prusaciene, vārdā Ingrīda. Ingrīdas treneri bija 203. istabiņas iemītnieki — 1. kursa studenti Didzis Volkovs un Andris Apals.

Pasākumu pirmo reizi organizēja 2. kursa students Guntis Šmaukstelis. Sacensības rīkotas, lai parādītu, ka prusaki kopmītnēs ir nevis bieds, bet prieks. Nākotnē paredzētas starpfakultāšu prusaku sacensības.
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]nrk
Date:October 6th, 2005 - 09:48 am
(Link)
Image hosted by Photobucket.com
From:[info]divi_g
Date:October 6th, 2005 - 10:09 am
(Link)
Lulū picas reklāma :)
[User Picture]
From:[info]nrk
Date:October 6th, 2005 - 10:10 am
(Link)
Pasūti picu un četri ātrākie prusaki par brīvu! - kaut kā tā?
From:[info]divi_g
Date:October 6th, 2005 - 10:20 am

(Link)
Laba doma! :)