- seleriju biezenis (recepte no bbcgoodfood.com)
- 2.10.10 15:21
- 1 selerijas sakne
olīveļļa 2 ēd.k.
rozmarīns/timiāns
4 kardamona pākstis
2 lauru lapas
seleriju sagriež kubiņos, pieliek rozmarīna, timiāna zariņus, kardamonu, lauru lapas, apcep olīveļļā, kamēr zeltaini(~5min). aplej ar ūdeni, daļēji pārklāj pannu, sautē min.25-30, kamēr mīksti un ūdens gandrīz iztvaikojis. nolej atlikušo ūdeni, nolasa garšvielas, ar kartupeļu stampiņu samīca biezenī, pielej olīveļļu, sāli, piparus pēc garšas, rotā ar lauru lapu
modifikācija podiņā sutinās, ta' jau redzēs, kas būs sanācis.
UPD: modifikācija bija šitāda: seleriju lielos gabalos ieliek podiņā un vāra, kamēr mīksts, tad atrod Ramzija recepti (skat. brīvo pārstāstu augstāk), izvelk mīkstos gabalus no podiņa, sašķērē kubiņos, apcep niecīgā sviesta daudzumā (max. 1 t.k.), pieliek pusi no garšvielām (kardamonu un lauru lapu) vēl apgroza, samīca ar kartupeļu stampiņu un bezdievīgi garšīgs biezenis, kuru neēd ne vīrs ne meita (muļķi!), gatavs. - 6 rakstair doma
- 2.10.10 15:45
-
trakums ar tiem neēdājiem:(
ķirbju biezenis arī ir ņamma - Atbildēt
- 2.10.10 15:47
-
saki, saki, saki? :)
- Atbildēt
- 2.10.10 15:47
-
t.i., recepte?
- Atbildēt
- 2.10.10 19:31
-
jāāāāā
pieņemam, ka ķirbju putru taisa savārot ķirbjus? tad ķirbju biezputru tā kā taisītu tā, kā linkā aprakstīts. - Atbildēt
- 2.10.10 19:34
-
t.i., ķirbju biezeni, es gribēju rakstīt.
- Atbildēt