Tue, Mar. 22nd, 2016, 01:54 pm

Es pat biju aizmirsusi par Justīnes J dzejoļu grāmatu, bet, soctīklos izdzirdot neapmierinātību par to, ka tā nav nominēta LaLiGaBai, atmiņa par to grāmatu iesita nedaudz elektriski. "Tālsaruna" nudien ir tāda mazliet sirēniska intonācija, uzrunāšana no distances, labi zinot, kur sauciens raidīts. Tas man šķiet drusku interesantāk par to nesamākslotības tiešumu, ko citi dzejnieki saskata kā jauno tendenci. Bet tas varbūt tāpēc, ka nepastarpinātas realitātes garšai man pietiek ar Cibas lasīšanu. Lai gan tas varbūt ir gana līdzīgi - runāt tieši par x vai tikpat labi runāt tieši uz x.

Tue, Mar. 22nd, 2016, 02:57 pm
[info]annuska

Man vispār liekas, ka tas ir pārpratums ar to nesamākslotības tiešumu. Es it kā esmu piepulcēta pie tā aizstāvjiem un apliecinātājiem, īpaši, kopš slavēju Ingas G. vai Dainas T. grāmatas, taču, kā jau ierakstīju Arta ierosinātajā muzeja diskusijā, jebkurā gadījumā ir svarīga teksta kvalitāte. Ja nesamākslotība ir slavējama, tad nevis kā pašvērtība, bet kā laba, dzīvē balstīta teksta pievilcība uz manierīgu murgojumu fona, kuros sarežģītība maskē tukšumu. Taču Justīnes nenominēšanas gadījums man lika saprast Arta satraukumu - jo var būt arī otrādi, respektīvi, ka tiešums vai vienkāršība maskē tukšumu vai nemākulību.

Tue, Mar. 22nd, 2016, 03:07 pm
[info]iive

Vai tā diskusija ir kaut kur online? Es lasīju tikai relīzi. Bet arī Vilks par to pašu savā recenzijā satraucās.

Tue, Mar. 22nd, 2016, 03:09 pm
[info]annuska

http://rmm.lv/?p=15391 tur gan ir tikai trīs komentāri :D

Tue, Mar. 22nd, 2016, 03:13 pm
[info]annuska

es lasīju Arvja recenziju, jā. man MG īpaši nepatīk, lai gan es ne visam piekrītu, ko tur Arvis saka, bet lielai daļai jā

Tue, Mar. 22nd, 2016, 03:18 pm
[info]iive

Mani tas krājums arī diez ko neuzrunāja. Pāris vietās tāda "nu re, kā jūtas par mani mazliet vecākas sievietes" līmeņa ineteranums parādījās, bet nebija īpaši paliekoša iespaida.

Tue, Mar. 22nd, 2016, 03:20 pm
[info]iive: *interesantums.

"inetaranums", nu gan. Tā iet, kad runā par garu. Eijafjallajekulls.

Tue, Mar. 22nd, 2016, 03:22 pm
[info]annuska

njā, bet nu salīdzināt mani (vai Ingu, vai Joņevu, vai Dainu) ar Gruntmani man tomēr liekas drusku par traku

Tue, Mar. 22nd, 2016, 03:54 pm
[info]iive

Es jau nedomāju, ka viņš salīdzīnāja, viņš vienkārši runāja par tendenci. Es vismaz to lasu aptuveni tāpat, kā tad, ja runa būtu par žanru literatūru - iznākuši vairāki darbi vienā žanrā, bet tas neizslēdz tālāk ievērot, ka kāds no tiem izmanto žanra rīkus meistarīgi, bet cits pieturās pie drošām klišejām.

Tue, Mar. 22nd, 2016, 03:57 pm
[info]annuska

nu Arvis jā, bet Ostups pielīdzina

Tue, Mar. 22nd, 2016, 04:20 pm
[info]iive

Ā, jā. Nu es jau no malas tam pārskrēju pāri kā nezinā skaidrošanai caur zināmo, bet, patiesi, tas nedara neko labu ne Tev, un arī ne pašai Gruntmanei, ja šitā noliek blakus. Tāpēc vajag literatūrzinātniekus, kas raksta par literatūru. Ha. Ha.