eič sī
31 March 2008 @ 12:58 pm
 
pagaajshnedeelj kenu uzaicinaaja uz darba interviju. nu apmeeram taa pati iestaade, kas man piedaavaaju darbu pirms pusotra gada staigaat apkaart ar chemodaaninjiem un tirgot suudinjus. diemzheel kens nevar uzreiz taa atteikt visu to savu pabalstu deelj, taatad vinjsh uz interviju aiziet.
uzvelk nosjlkukushas bikses un netiiru kreklu, intervijaa izvairaas no acu kontakta, paaris reizes atraugaajas, beigaas pasaka, ka vinjam ir ljoti eetiski uzskati un ka vinjsh grib zinaat, vai taas mantas, ko vinji tirgo, ir kjiinaa razhotas. dzheks saka, ka nav (ai, kaa melo). beigaas dzhekinjsh, kenam ar lielu shoku, pasaka - laipni luugti uz otro intervijas kaartu pirmdien. vai jums ir uzvalks? mums visi tirdznieciibas agjenti uzvalkus neesaa. nee, nav uzvalka kenam. nu tad kreklu un shlipsi vismaz vajag. okei.

shodien kens uzvelk garpiedurknju topu, pa virsu american cowboy tipa ruutainu flanelja kreklu un pieskanjo galiigi garaam shlipsi. no maajaam iziet pa velu, lai visu nedaudz nokaveetu. un ja vinjam shodien liks doties lidzi vinja uz muuzhu pieshkjirtajam mentoram staigaat ar melno chemodaaninju, tad vinjsh aizbildinaasies ar vakara datorkursiem, kuri saakas plkst 18.00, liidz kuriem vinjam ir stundu jaaiet, pirms tam veel viena stunda vinjam vajadziiga, lai uztaisiitu sev eest un tad veel stunda pirms tam, lai tiktu maajaas.

un ja ar to veel buus par maz, tad vinja peedeejais trumpis ir saakt visus paareejos darba gribeetaajus noskanjot negatiivi prat vinjiem piedaavaato darbu. nu es domaaju, ka peec taa visa vinjiem tomeer vajadzetu dziit kenu prom ar mietu.
 
 
eič sī
31 March 2008 @ 06:42 pm
 
taatad kens ieradaas uz otro kaartu ar nokaveeshanos, bet izraadiijaas, ka vinjam bija jaanaak pusstundu veelaak. shie vinjam teica nedaudz pavazaaties apkaart un atnaakt apmeeram bez divdesmit vienos. vinjsh aizgaaja un atnaaca 20 paari vieniem un cereeja, ka kaads kaut ko prasiis, kaapeec vinjsh kavee un tad vinjsh saaks argumenteet ka vinjsh saakumaa ieradaas par agru un tagad par veelu un ka tas viens otru izsleedz. neviens neko neprasiija un visi uzvedaas taa, it kaa visam tieshi taa vajadzeeja arii buut.
dzheks, ko kenam pielika par mentoru, izteica komplimentus par vinja apgjeerbu! reaali kruti esot shis sagjeerbies (tam cilveekam noteikti nav gaumes izjuutas).
tad vinjiem bija jaabrauc uz kaut kaadu mazpilseetu staigaat pa maajaam un piedaavaat preces. kens uzlika savu (manu) militaaro cepuri un tai pa virsu kapuci un staaveeja savam mentoram blakus nodurtaam aciim, rokas kleepii sakrustojis. pagaaja divas stundas un kad mentors neko nebija paardevis, vinjsh paluudza kenam novilkt kapuci. kens pateica, ka vinjsh neticam tam bulshitam par to, ka kapuce kaut ko iespaido. ap chetriem dzeks taa arii neko nebija paardevis un kens pateica, ka vinjam jaabrauc uz kursiem.

un vinji paluudza kenu atnaakt atkal riit uz naakamo kaartu!
 
 
eič sī
31 March 2008 @ 08:44 pm
 
esmu vienkaarshi shokaa, paskatoties savu internetbanku, kopsh pagaajushaas ceturtdienas esmu noteereejusi 400 eiro (plus shodien iznjeemu 60, kuri tur veel neuzraadaas) un es nezinu, kaa. atskatiities varu tikai par iiri un kurpeem, kas kopumaa sastaada 120 eiro. kur palika paareejie 280, man nav ne jausmas. aciimredzot arii sheit inflaacija ir dariijusi savu.