running to stand still

January 7th, 2009

10:00 pm

lai visu laiku nečīkstētu par to, ka dzīve reāli sūkā un tamlīdzīgi, es labāk pierakstīšu, kādas filmas pēdējā laikā esmu redzējusi un ko par tām domāju.
Australia - man filma likās pārāk gara, absolūti nemotivēti gara, tā mierīgi varēja beigties kaut kur tur pēc zirgu dzīšanas cēliena. nu, piekabinātu klāt skaistāku noslēgumu and here we go, bet še tev, vajag izstiept un iebāzt vienā filmā visu, ko vien var. kaut kā bija par daudz, nez, mīlasstāstu vai 2. pasaules karu varēja izlaist, bet nu no otras puses, tās trīs stundas bija visnotaļ interesantas. otrreiz neskatīšos. (bet hugh jackman ir uh un vai, vīīīī)
Two For The Road - mani fascinē skatīties vecas filmas, nu labi, šī it kā nav diez ko veca (1967), un tā absolūti nav novecojusi. fantastiski spēcīgi izstāstīts stāsts par kaisli, mīlestību un aizraušanos un šo visu jūtu lēnu izzušanu.
Mark Wallace
: What kind of people just sit in a restaurant and don't say one word to each other?
Joanna Wallace: Married people?
Fight Club - aha, es šo filmu noskatījos tikai nesen, jo nu tā ir sanācis, ka daudz ko no t.s. modernās klasikas es neesmu redzējusi, 60. - 70. mani joprojām pievelk vairāk, heh. katrā ziņā šis ir viens no tiem retajiem gadījumiem, kad grāmata un filma ir vienlīdz labas, un tas ir tiešām reti, jo parasti grāmata vienā setā saliek ekranizācijai. šeit Finčeram ir izdevies noķert to Palanjuka vājprātu un tādu kā spriedzi, kas nav kā īsti spriedze, bet nemitīgi uztur lasītājā/skatītājā milzīgu līdzdalības, līdzi-dzīvošanas vajadzību. iespaidīgi.
The Day The Earth Stood Still - godīgi sakot, pilnīgs sūds. nē, nudien. izrādās, šī filma ir rimeiks 1951. gada sci-fi filmai, to gan ļoti gribētos apskatīt
Rear Window - tā nu sanācis, ka šī bija mana pirmā iepazīšanās ar Hičkoku, jo mani īpaši nepavelk tāds žanrs kā šis, kurā viņš strādāja, bet šis bija fuckin' impressive. filmas pamatsižets par čali, kurš novēro citus un piefiksē jocīgas lietas, no kurām izdara secinājumus par kriminālām darbībām, ir visnotaļ plaši izmantots, bet man liekas, ka Hičkoku un James Stewart būtu grūti pārspēt. mani vienmēr ir fascinējuši citu māju logi un dzīve, ko pa tiem var novērot, jo es teju vispār neesmu dzīvojusi daudzdzīvokļu mājās, kopš 5 gadu vecuma es dzīvoju mājā, kurai no sākuma gandrīz vispār nebija kaimiņu un naktīs skraidīja paklīduši suņi pa dārzu apkārt, toties tagad ir kaimiņš katrā dārza galā un brīvdienās, lai izietu dārzā, vispirms ir piedienīgi jāapģērbjas, phe. lai nu kā, šī cilvēcīgā vuārista tieksme manī nav apmierināta un tāpēc es tik ļoti aizraujos ar kino. (es esmu pati savs psihologs, khe, vienīgi reizēm man pašai sevis ir par daudz un tad ir psc) lai nu kā, filma ir burvīga, Grace Kelly ir burvīga (sieviete ar tādu vārdu nemaz nevarētu nebūt burvīga, vai ne) un viņas kleitas ir fantastiskas.

un vispār es tagad lasu The Hitchhiker's guide to the galaxy otro daļu, šī grāmata ir fantastiska. tāda satīra par cilvēkiem un viņu mazliet idiotiskajiem paradumiem un vienkārši burvīgs humors. un DON'T PANIC! tagad ir manas dzīves moto, khe

Tags:
Powered by Sviesta Ciba