(bez virsraksta)

« previous entry | next entry »
Maijs. 18., 2015 | 01:39 am

Tik daudzas sieviešu kārtas būtnes liek noprast, ka uzskata sevi par skaistākām nekā vidusmērs, bet reizē krīt kompleksos un nepārliecībā par sava izskata reālajiem/iztēlotajiem trūkumiem un meklē emocionālos spieķus, kas palīdzētu uzturēt to "esmu skaista" sajūtu dzīvu. Kaut kas tur smagi disharmonizē un vispār liekas drusku nepareizs, kaut vai tā sevis vērtības apzināšanās tikai caur kaut kādu skaistuma un iekārojamības prizmu. Visdrīzāk jau viss tur būs plus/mīnuss vidusmēra, gan skaistums, gan trūkumi. Un es arvien vairāk pārliecinos par to, ka ķermeņa smarža var būt spēcīgāks seksuālais uzbudinātājs vai nomācējs nekā ļoti daudz kas cits, tās pašas krūtis un dibenus ieskaitot.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {5}

koks

(bez virsraksta)

from: [info]koks
date: Maijs. 18., 2015 - 09:58 am
Link

Tas viss tāpēc, ka "es esmu skaista" ir emocionāls nevis racionāls koncepts. Varbūt tikai daļēji racionāls. Vairāk par emocijām un sajūtu, kā kritisku novērtējumu. Ir arī izņēmumi, protams.

Atbildēt | Diskusija


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Maijs. 18., 2015 - 01:05 pm
Link

Emocionālais un racionālais viens no otra nemaz tik tālu nedzīvo. Daudzkārt kaut kā pieņemšana un apzināšanās ar prātu ir pirmais solis pretī tā pieņemšanai ar (eh) sirdi.

Atbildēt | Iepriekšējais


teiksma_ragana

(bez virsraksta)

from: [info]teiksma_ragana
date: Maijs. 18., 2015 - 11:29 am
Link

Dažreiz atkal tā sajūta ir visai stabila, bet, zinot, ka smagi neatbilsti tikai kāda konkrēta cilvēka ideāliem, pie tam nākas nemitīgi saskarties ar citas, līdzīgas sievietes nonicinošiem komentāriem un ierēkšanu, sanāk tikai viņa priekšā justies nelabi, kaut 90% pārējā laika viss ir kārtībā un valda "esmu virs vidusmēra" sajūta, un tas savukārt var radīt sajūtu, ka sievietei tur vispār nav kārtībā.
Protams, ka runa nav par mani, bet varu paskaidrot, kā tas izskatās no sievietes skatpunkta.
Pat pēc standartiem ideālai sievietei noteikti varētu uznākt kompleksi, zinot, ka skaistuma izpratne kādam ir citādāka, jo gaumes atšķiras, un viņa, redz, ir par garu, par tievu, ar pārāk maz celulīta un pārāk nespalvaina.
Skaistums tāpat nav tikai fizisks jēdziens, jo ietver sevī gaumes sajūtu, grāciju, spēju izcelt sevī skaistāko, visu to, ko sauc par "pievilcību". Ja ir slikts garastāvoklis un gadās periods ar zemu pašvērtējumu, visas šīs lietas būtiski cieš, un tas ir fakts, kas ir redzams arī apkārtējiem.
Savu vērtību skatīt tikai caur šo skaistuma un pievilcības prizmu gan ir ļoti nožēlojami.

Atbildēt | Diskusija


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Maijs. 18., 2015 - 01:28 pm
Link

Cik trausli. Kāds tieši vai netieši norāda uz sievietes neatbilstību saviem ideāliem un tas rada sievietē problēmas. Bet šķiet, ka gadi ārstē šo, jo ir taču kaut kad jāpieņem, ka neesi ideāls, ka tevī vienmēr būs kaut kas, kas kādam nepatiks un tas ir normāli, jo tas attiecas uz visiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


teiksma_ragana

(bez virsraksta)

from: [info]teiksma_ragana
date: Maijs. 18., 2015 - 02:36 pm
Link

Tas, kas attiecas uz izskatu, tiek plaši apspriests, par to joko, runā, to visi redz. Kas ir iekšā, to tā neaprēc un neaprunā, tāpēc tas ir daudz vieglāk.

Atbildēt | Iepriekšējais