« previous entry | next entry »
Feb. 16th, 2016 | 01:36 am

Es kādreiz uzrakstÄ«Å”u par to, kāpēc neklausos grupu Tesa

Tags:

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {7}

Ever After

from: [info]bauda
date: Feb. 16th, 2016 - 01:39 am
Link

Bet īsumā - ja Tesa izdotu albumu ar to paŔu mūziku, bet Soundarcade dziesmu nosaukumiem, tad noteikti klausītos.

Reply


from: [info]narrenschiff
date: Feb. 16th, 2016 - 01:41 am
Link

Es Tesu mēģināju klausīties "postmetāla" periodā pirms vairākiem gadiem, no vienas puses patriotisma vārda it kā varēja, bet no otras puses kaut kas nepatika skaņā. Soundarcade gan ir bijis stabilāks klausāmais. JPrecīzāk - pirmais albums.

Reply | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Feb. 16th, 2016 - 01:43 am
Link

Man mÅ«zikā vajag stāstu. Oskaru Herliņu un Oskaru Jansonu, piemēram, es klausos, jo par spÄ«ti tam, ka abiem ir slinkums izdomāt nosaukumus saviem soloprojektiem, tur tomēr ir stāsts -- lidojoÅ”ie ŔķīvÄ«Å”i, imagināras pasaules, mežonÄ«gie rietumi &c. kamēr Tesai vieni vienÄ«gi burti, cipari un monohromi pleÄ·i. Iztēlei nav kur pieÄ·erties

Reply | Parent | Thread


from: [info]narrenschiff
date: Feb. 16th, 2016 - 01:48 am
Link

Blut Aus Nord, piemēram, Cosmosophy 777 albumā arÄ« liek vienkārÅ”i ciparus ar kaut kādu franču vārdu, bet stāsts, manuprāt, ir, tas gan tāpēc, ka skaņa nav tik abstrakta.

Reply | Parent | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Feb. 16th, 2016 - 01:53 am
Link

Nu jā, space bm jau pats par sevi ir pārpasaulīgs -- Darkspace dziesmu nosaukumi arī ir tikai kārtas cipari, bet tur nemaz nevajag stāstu, lai aizlidotu, turklāt mūzikā ir balss(!), bez kuras tādi, lai cik muzikāli sirsnīgi, džeki nekādi nevar iztikt, lai aizlāpītu naratīvā satura trūkumu

Reply | Parent


*

from: [info]inese_tk
date: Feb. 17th, 2016 - 12:21 am
Link

man mÅ«zikā stāstus stāsta pati mÅ«zika. Tesas pirmie trÄ«s albumi man liekas ļoti stāstoÅ”i, bet pēc hārtbÄ«tiem kaut kas mainÄ«jās, jā.
es nesen lasÄ«ju vairākas intervijas ar Mereditu Monku (man gan ne visai patÄ«k viņas mÅ«zika, izņemot Impermanence, bet man patÄ«k viņas domas) un viņa saka, ka vārdi novērÅ” uzmanÄ«bu. man Å”obrÄ«d vairs nestrādā galva, tāpēc iecitÄ“Å”u no RL intervijas:

"MÅ«su kultÅ«ras telpa māca jebkuru pieredzi izstāstÄ«t vārdos un tieÅ”i tā mēs nevis piedzÄ«vojam, bet attālināmies no patiesās pieredzes. (..) Es nekad negribu nevienam norādÄ«t, kas viņam bÅ«tu jādomā. Es vienmēr noliedzu jebkādu manipulāciju ar klausÄ«tāju. Es tikai piedāvāju pieredzi, kuru skatÄ«tājs drÄ«kst izmantot jebkādā veidā. ViņŔ to drÄ«kst arÄ« ienÄ«st. Vienalga. Es tikai piedāvāju ļoti tieÅ”u pārdzÄ«vojumu, un tam jābÅ«t pēc iespējas mazāk saistÄ«tam ar pļāpÄ«gajām smadzenēm, pēc iespējas mazāk jāmēģina izmantot vārdus, kas runātu par Å”o trauslo matēriju - cilvēkiem zināmām pamatenerÄ£ijām."

manliekas Tesa dara kaut kā līdzīgi, lai gan mazāk apzināti par to domā (ja vispār domā)

Reply | Parent | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Feb. 17th, 2016 - 11:57 am
Link

Bet, protams, skaidrs, ka arī tā var darīt, un daudziem taču Tesa patīk. Tik vien, ka mani tas "nenopērk" un es tajā saskatu "darbu, kas nav izdarīts līdz galam". As in, tu vari nopirkt gatavu ēdienu vs. tu vari nopirkt sastāvdaļas un pagatavot to pati (lētāk). Katram savas preferences

Reply | Parent