11. Okt 2009 @ 22:42 (bez virsraksta)
Mūzika: Blind Guardian - Thorn

Filma "Pandorum" idejiski ir laba, un man samērā patika dažas filmā parādītās zin.-fantastikas idejas, bet visas šīs labās idejas pilnīgi aizsedza filmā dominējošie šausmu filmas elementi. :( Žēl gan! Un tas, manuprāt, arī bija vislielākais filmas trūkums. Iespējams arī, ja filma būtu vairāk veidota kā zin.fan.žanra darbs (un te tiešām bija kur radoši izplesties), tad auditorija arī būtu plašāka, jo pēdējā laikā vispār iztrūkst labu zin.fant.filmu uz lielajiem ekrāniem Latvijā.

Tīri cilvēcīgi žēl palika šī personāža, kurš, filmai tuvojoties beigām, tika nogalināts kā jau īstas šausmu filmas tradīcijās. Man tas šķita netaisnīgi! Protams, ka tā tika ievērots princips, kur divi, tur trešais lieks, bet varēja jau nu atstāt dzīvajos!

About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]her_crow
Date: 12. Oktobris 2009 - 00:04
(Permanent Link)
bet ir daži lieliski zin-fant seriāli. tur gan dominē citas problēmas, bet vismaz seriālu formāts ļauj labām idejām izpausties daudz vairāk, jo tam visam nav filmas formāta ierobežojumu.
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 12. Oktobris 2009 - 11:00
(Permanent Link)
seriālam ir cits trūkums - tie izvēršas gari un beigās vai nu pazūd ideja, vai tā tiek tā hipertrofēta, ka nav vairs baudāma :)
[User Picture Icon]
From:[info]atiitis
Date: 12. Oktobris 2009 - 09:24
(Permanent Link)
Noskatijos, bet ljoti sliktaa kvalitaatee, taa ka man tagad iisti nav skaidrs, vai tieshaam puse filmas notika pilniigaa tumsaa, vai tas man deelj sliktaa ieraksta :)
Vislabak man patika beigas, kad atklaajaas, ka vinji jau ir noseedushies, bet tie zombijkanibaali tieshaam bija lieki.
[User Picture Icon]
From:[info]amidars
Date: 12. Oktobris 2009 - 10:04
(Permanent Link)
Tur tiesaam liela dalja no filmas ir tumsaa. Gaishie beigu kadri spiezh uz aciim :)
Par sci-fi seriaaliem jaasaka, ka es peedeejaa laikaa neesmu neko normaalu atradis (nu taadu sci-fi, kura darbiiba notiek visumaa). Lielaakaa dalja no shaada tipa seriaaliem ir pilni ar idiotismiem ("smiekliigi" citplaneetieshi; mulkjiigs sizhets; spervaroņi; kaut kaadi neizdevushies joki, jo aciimredzami filma ir taisiita ne sci-fi auditorijai). Savukaart vecie seriaali man neskjiet pievilciigi vizuaalaa noformeejuma deelj. Varbuut, ka tur apakshaa ir uber-sizhets, bet es to nevaru izbaudiit, ja kosmosa kugji ir aciimredzamas kartona replikas, kas nofilmeetas uz kosmosa diapozitīvu fona.

*Spoilers*
Par "Pandorum" - lielā mērā piekrītu tam, ko rakstīja Avenals par šausmu filmas elemntiem. Vēl viena interesanta lieta - tur visas (!) kapsulas tika evakuētas, jo vienā kuģa sektorā radās dehermetizācija.
Iedomājos - ja jau viss bija tik sasaistīts, būtu varen nelāgi, ja visu 123 gadu ilgajā ceļā kāds mazs asteroīds būtu dehermetizējis kādu salīdzinoši maznozīmīgu kravas nodalījumu. Līdz kādam protokolam tad ir aizdomājusies cilvēce pēc apm. 100 gadiem šādā gadījumā?
Dehermetizācija kuģī -----> alarm, alarm -----> visas kapsulas katapultējam kosmosā :)
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 12. Oktobris 2009 - 11:01
(Permanent Link)
jā - par tām kapsulām pilnīgi piekrītu :)
[User Picture Icon]
From:[info]her_crow
Date: 12. Oktobris 2009 - 12:51
(Permanent Link)
ir viena jauka sci-fi filma, ko regulāri skatos vēl un vēl. saucas PITCH BLACK. viņa ir lieliska.
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 12. Oktobris 2009 - 13:22
(Permanent Link)
Jā - nav slikta, bet, lai man patiktu, kaut kas tomēr pietrūkst :/