- Rasols vs. rosols
- 26.12.08 21:10
-
Auguste Apsīt-Kuļšs grāmatā "Pavāru grāmata Reformēta virtuve" (Rīga: Jānis Kukurs, 1930):
"Ņem kādus 400 gr. novārītu kartupeļu, kādus 400 gr. cepeša, kādus nēģus, pāra siļķes, kādas cieti novārītas olas, skābus gurķus, svaigus gurķus, tomātus, kādus zaļus ābolus, burkānus, sīpolus, bietes.[..] Tad sagatavo skāba krējuma mērci ar sinepēm, drusku etiķi, mārrutkiem, vajadzīgo sāli, drusku smalki kapātu sīpolu."
Savukārt "Praktiska pavāru grāmata", ko izdevusi Marra Korth un tulkojusi H. Dravniek (Rīga: Valters un Rapa, 1924) rasolam iesaka:
"Priekš 5-6 personām. 4 nēģi, 4 skābi gurķi, 4 olas, 5-6 kartupeļi, 4 āboli, 1 siļķe, 2 ēdamas karotes etiķa, 1 tējkarote sinepju, 3-4 ēdamkarotes skāba krējuma."
Un ko ņemat jūs?