AIVARS GEDROICS - Komentāri

About Komentāri
Negodīgi tiesneši jāsoda!18. Marts 2012 - 11:34
LATVIJAS REPUBLIKAS
ĢENERĀLPROKURATŪRAI
Kalpaka bulvārī 6, Rīgā, LV-1801
AIVARA GEDROICA (081274-10215),
pasta adrese: a.k.32, Daugavpils, LV 5401,
tālr. 65428660, 28229894,


iesniegums

Zemgales apgabaltiesas tiesnesei Anitai Misiunai bija uzticēts izskatīt civillietu Nr.C06078111 par I.O.Pasteres uztura līguma laušanu ar mani un īpašuma tiesību atjaunošanu viņai uz šobrīd man piederošo īpašumu Jelgavas novadā, Elejas pagastā.
Uz tiesas sēdi 2012.gada 19.janvārī es nevarēju ierasties slimības dēļ, par ko laikus brīdināju tiesas darbiniekus ar elektroniskā pasta starpniecību. Tā kā ģimenes ārste man nebija izsniegusi slimības lapu, ko dara tad, kad to slēdz, loģiski, ka es nevarēju nosūtīt tās kopiju uzreiz, bet informēju, ka nosūtīšu to, tiklīdz šis dokuments man būs uz rokām, ko pēc dažām dienām arī izdarīju. Nez kāpēc tiesnese uzreiz nolēma atzīt manu neierašanos par neattaisnotu, nepagaidot slimības lapas saņemšanu. Par šo dīvaino lēmumu viņa man nepaziņoja, vienīgi informēja, ka tiesas sēde ir pārcelta uz 2012.gada 28.februāri.
Dažas dienas pirms šī datuma es atkal saslimu un arī elektroniski brīdināju par šo faktu tiesu. Lai gan tiesnese A.Misuna bija jau saņēmusi manu iepriekšējo slimības lapu, viņa atkal nolēma atzīt manu neierašanos par neattaisnotu, turklāt, uzsāka lietas izskatīšanu bez manas klātbūtnes. Jāatzīmē, ka, pretēji tiesneses rakstītajam, likums neparedz norādīt slimības lapā, kādu režīmu ir jāievēro slimniekam. Uzskatu, ka ir pašsaprotami – ja cilvēks nav darba spējīgs, viņš nevar arī braukt vairākus simtus kilometru līdz vietai, kur notiek tiesas sēde, kā arī piedalīties tajā.
Šādas tiesnese A.Misunas pretlikumīgas rīcības rezultātā man tika liegta iespēja kā atbildētājam paust tiesā savu viedokli, kā arī uzdot jautājumus pieaicinātajiem lieciniekiem, uzturēt savus jau iepriekš izteiktos lūgumus tiesai...utt. Uzskatu, ka tieši augstāk minēto iemeslu dēļ tiesa pieņēma man nelabvēlīgu lēmumu šajā lietā.
Mans viedoklis ir, ka tiesnese A.Misuna, ļoti iespējams, ir personīgi pazīstama ar prasītājas I.O.Pasteres pārstāvi L.Balgalvi, kura acīmredzot vēlas par lētu naudu atpirkt no I.O.Pasteres īpašumu Elejas pagastā pēc tam, kad I.O.Pasterei uz to tiks atjaunotas īpašuma tiesības. Iespējams, ka A.Misunai ir apsolīta kāda veida atlīdzība, ja viņa panāks ātru īpašuma tiesību atjaunošanu I.O.Pasterei. Šādā gadījumā ir visai loģiska tiesneses A.Misunas rīcība, neatzīstot manu slimību par attaisnojošu iemeslu, kā dēļ es neierados uz tiesu, un lietas izskatīšana bez manas klātbūtnes.
Uzskatu, ka tādejādi tiesnese A.Misuna ir izdarījusi likumpārkāpumu, kas paredzēts LKL 291.p., proti, pieņēmusi apzināti nelikumīgu lēmumu(spriedumu). Tāpat viņa ir arī cēlusi man neslavu, apgalvojot publiskā tiesas spriedumā, ka es savas Civilprocesa likumā minētās tiesības neesot izmantojis godprātīgi. Līdz ar to viņa ir pārkāpusi LKL 157.pantu.

Sakarā ar augstāk minēto,
lūdzu prokuratūru:

1. Uzsākt kriminālprocesu pret tiesnesi A.Misunu pēc LKL 291.p. un 157.panta.
2. Atzīt mani par cietušo šajā kriminālprocesā.

Pielikumā: 1) sprieduma lietā Nr.C06078111 fragmentu kopijas uz 2 lpp.
2) man izsniegto slimības lapu kopijas uz 1 lpp.


17.03.2012. Aivars Gedroics
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba