AIVARS GEDROICS - Patriotu diskirminācija radio ēterā

About Patriotu diskirminācija radio ēterā

Previous Entry Patriotu diskirminācija radio ēterā13. Jan 2008 @ 14:02 Next Entry
MANA CĪŅA
PAR VĀRDA BRĪVĪBU LATVIJAS RADIO


2003.gada maijā es biju iesniedzis Rīgas Centra rajona tiesai civilprasību pret valsts uzņēmumu “Latvijas Radio” sakarā ar manas vārda brīvības ierobežošanu pārraidē “Vārds tiek dots jums”, ko vadīja nekaunīgais kosmopolīts un pederasts K.Streips un viņam pilnīgi padevīgā, gļēvā palīdze L.Bērziņa. Šī ierobežošana izpaudās tādejādi, ka jau ilgāk par gadu (pēc “Viedas” izdotās grāmatas “Homoseksuālisms – cilvēces negods un posts” iznākšanas) man tika liegtas iespējas paust savu viedokli “Brīvajā mikrofonā”, kas bija šī raidījuma īpašs veida pirmdienās, kurā netika aicināti viesi, bet viss ētera laiks pilnībā tika atvēlēts izteikties radioklausītājiem. K.Streips atklāti paziņoja, ka cilvēkam, kurš ir tik naidīgi noskaņots pret t.s. “seksuālajām minoritātēm”, pie kurām viņš pats arī sevi atzina piederam, runāt radio nekad neļaus. Šo savu solījumu viņš un viņa palīdze L.Bērziņa arī ļoti konsekventi turēja. Par K.S. un L.B. nekaunīgo rīcību biju vairākkārt sūdzējies gan Radio ģenerāldirektoram Dz.Kolātam, gan toreizējai NRTP, diemžēl, nekādus rezultātus tas nedeva, līdz ar to, biju spiests griezties ar prasību tiesā. Sākumā Centra rajona tiesa, manuprāt, nepamatoti atteicās pieņemt manu prasību, tādēļ šo lēmumu pārsūdzēju Rīgas apgabaltiesā, kura uzlika par pienākumu Centra raj. tiesai izskatīt manu prasību pēc būtības. Lietas izskatīšana bija paredzēta 6.02.2004.
Pēc ilgstošām pārdomām es tomēr pēdējā brīdī nolēmu atsaukt savu prasību. Tam par iemeslu bija radikāli mainījusies situācija šinī pārraidē. No 2004.gada janvāra to vairs nevada K.Streips un L.Bērziņa (kuri, kā zināms, vairs Radio nestrādā), bet I.Svilāns, ar kura raidījuma vadības stilu kopumā esmu apmierināts. Šis cilvēks nepārtrauc runātāju pusvārdā, nevelta tam visādus nievājošus, rupjus epitetus, neuzbāžas ar pārgudrām pamācībām, ja viņam to nelūdz…utt., u.t.jp. Esmu šogad vairākkārt zvanījis uz šo pārraidi un līdz šim vienmēr tiku tajā laipni uzklausīts. Pamatojoties uz iepriekš minēto, varu uzskatīt, ka diskriminācija pret mani “Brīvajā mikrofonā” ir beigusies, līdz ar to, vairs neredzu nepieciešamību tiesāties. Protams, nevaru izslēgt iespēju, ka arī I.Svilāns ar laiku var sabojāties un savā uzvedībā kļūt līdzīgs K.Streipam. Tādā gadījumā, protams, turpināšu cīnīties par savām tiesībām un, ja vajadzēs, atkārtoti vērsīšos tiesā. Tomēr gribētos cerēt, ka tāda vajadzība neradīsies!
Vēlos izteikt sirsnīgu pateicību visiem, kas man gan morāli, gan materiāli palīdzēja šajā cīņā! Īpaši sirsnīgs paldies augsti godātam Harijam KRONBERGA kungam, kurš sniedza juridisko palīdzību prasības sastādīšanai tiesai, kā arī godātam GARDAS kungam un viņa vietniecēm, kas dziļi dzīvoja līdzi visam manas tiesāšanās procesam, tāpat visiem, kas bija ieradušies mani atbalstīt prasības izskatīšanas laikā Rīgas apgabaltiesā! Lai arī mana prasība netika izskatīta pēc būtības, tomēr tās iesniegšanas fakts pats par sevi lielā mērā veicināja Streipa un Bērziņas padzīšanu no Latvijas Radio. Protams, nekādā ziņā nevēlos noniecināt arī citu tautiešu ieguldījumu, kas vienā vai otrā veidā tāpat ir cīnījušies par minētās radiopārraides pārveidi un demokratizēšanu. Sava loma šinī procesā bija arī nesen notikušajai NRTP personālsastāva maiņai. Kopīgiem spēkiem mēs esam panākuši kaut nelielu, tomēr uzvaru!
Es gribu aicināt visus nacionālpatriotus, kas kādreiz ir zvanījuši uz “Brīvo mikrofonu”, bet pārtraukuši zvanīt Streipa diskriminācijas dēļ, vai aiz pretīguma pret raidījuma vadītāju, atsākt to darīt! Patlaban “BM” ir nevis, kā agrāk, pirmdienās, bet PIEKTDIENĀS, plkst.13.10. Radio 1 ēterā. Tā kā Latvijas Radio vadība konsekventi turpina ignorēt Īstos Patriotus (kā A.Garda, L.Inkins…u.c.), neaicinot viņus uz sabiedriski-politiska rakstura raidījumiem, tādejādi ļaujot izskanēt ēterā praktiski tikai kosmopolītiskiem viedokļiem, “BM” ir viena no retajām iespējām vērst situāciju par labu Nacionālistiem. Nebūsim kūtri un nelaidīsim garām šo iespēju, zvanīsim uz radio! Arī es centīšos to darīt pēc iespējas biežāk!

PAR LATVIEŠU TIESĪBĀM LATVIJĀ
UN VĀRDA BRĪVĪBU LATVIJAS RADIO
C Ī Ņ A I S V E I K S !!!

29.01.2004. AIVARS GEDROICS

CĪŅA TURPINĀS ARĪ 2008.GADĀ!
LŪK, ŠĀDU IESNIEGUMU UZRAKSTĪJU NAC.RADIO UN TV PADOMEI, KĀ ARĪ TIESĪBSARGAM:

Lūdzu Jūs izvērtēt Aida Tomsona, Latvijas Radio žurnālista, rīcību, kurš šodien, 11.01.2008. raidījumā „Brīvais mikrofons” apgalvoja, ka nelaidīšot mani runāt radio ēterā vismaz mēnesi, jo es savulaik esot, viņa vārdiem runājot, nesmuki izrunājies. Šinī sakarā gribu uzdot jautājumu: kas ir devis Aidim Tomsonam tiesības subjektīvi izvērtēt, kurš runātājs runā smuki un kurš nesmuki? Manuprāt, demokrātiskā valstī katram ir tiesības paust savu viedokli, neatkarīgi no tā, cik smuks tas liekas raidījuma vadītājam. Ja nu Tomsona kungam liekas, ka esmu pateicis ko pretlikumīgu, lai viņš vēršas tiesībsargājošās iestādēs, bet jebkurā gadījumā viņam nav tiesību lemt, kuru zvanītāju laist ēterā un kuru nelaist. Pret visiem zvanītājiem būtu jāizturas vienādi, neatkarīgi no personīgajām simpātijām vai antipātijām.

Lūdzu man sniegt rakstisku atbildi uz šo manu iesniegumu!

11.01.2008. Aivars Gedroics

AICINU VISUS LĪDZĪGI DISKRIMINĒTOS ARĪ PIEVIENOTIES MAN ŠAI CĪŅĀ, RAKSTOT PROTESTUS! PADZĪSIM NO RADIO KOSMOPOLĪTISKO DEMAGOGU TOMSONU TĀPAT KĀ STREIPU!
(ir doma)
From:[info]ministrija
Date: 13. Janvāris 2008 - 15:45
(Link)
Nu bet baigi forši, ka tev ir internets, kur neviens kosmopolītu cūka tev nespēs aizbāzt muti pārtraucot pusvārdā. Cīņai sveiks!
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba