self+other - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
zvirbuleens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Aug. 28th, 2011|01:50 pm
karuna
Es domāju, ka ar uzticēšanos valstij arī ir jāsāk. Ja tu neuzticies, tad jautājums, ko tu šeit dari? Ir brīvās pārvietošanās iespējas pa ES -- izvēlies valsti, kura tev patīk un kurai vari uzticēties. Var jau būt ekstrēms variants, ka patīk Latvija kā krēslas zona, bet diez vai tas interesē lielāko daļu cilvēku.

Piedzīt no visiem nodokļus gan skan interesanti. Teiksim tev ir mazi bērni. Laikam no viņiem arī derētu piedzīt nodokļus. Es speciāli izmantoju šo hiperbolu, bet tā arī ir -- sabiedrībā ir cilvēki, kas ir spējīgāki, un kas ir mazāk spējīgi. Bet visi ir pelnījuši kaut kādu minimumu. Turklāt spēja un ieguldījums ne vienmēr atbilst pelnītspējai, piemēram, māte, kas audzina vairākus bērnus, var būt ļoti vērtīga un dot lielu ieguldījumu, lai gan monetārā ziņā viņa tikai patērē nodokļus nevis tos maksā.

Tāpat sociālā nodrošināšana ir ļoti svarīga, lai cilvēki izpaustu savu uzņēmējdarbības potenciālu. Latvieši ir ļoti uzņēmīgi, bet lielākā daļa nevar uzņemties risku, jo neveiksmes gadījumā viņiem nebūs pat no kā dzīvot. Atšķirībā no valstīm vai nu ar zemu bezdarbu (ASV), vai sociālām garantijām trūcīgajiem (kā Zviedrija).
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.