self+other - [entries|archive|friends|userinfo]
zvirbuleens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 7th, 2008|06:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ceļa zīme ar ejošas sievietes attēlu

Šī gada rudenī uz Zviedrijas ceļiem parādīsies pirmā ceļa zīme ar ejošas sievietes attēlu. No 1.oktobra ar valsts vadības rīkojumu Zviedrijas ceļu pārvaldei jāizstrādā zīme „Gājēju pāreja” ar sievietes figūru vīrieša figūras vietā. 2007.gada beigās Hesselholmas pilsētā vietējai varai tika piedāvāts šīs zīmes jaunais dizains, kur redzams, ka ceļu šķērso dāma svārkos. Sākotnēji Zviedrijas ceļu pārvalde šādu jaunieveduma iniciatīvu nepieņēma, skaidrojot, ka nevar uzstādīt jaunas zīmes, kuras varētu sajaukt ar jau esošajām. Tomēr ministru kabineta locekļi pieņēmuši Hesselholmas vadības ierosinājumu. „Uz citām ceļa zīmēm arī attēloti vīriešu silueti, tādēļ mēs uzskatām par pozitīvu faktu, ka uz ceļa zīmēm parādīsies arī sieviešu apveidi,” šajā sakarā izteicies ierēdnis Lefs Zetterbergs.

www.radioskonto.lv
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]etalonfunkcija
Date:May 7th, 2008 - 06:28 pm
(Link)
man jau patīk, ka ziemeļnieki akcentē vienlīdzību, taču sākumā tāda zīme varētu stipri mulsināt- uzmanieties, no tuvējā internāta pāri ceļam metas trakulīgas meitenes!
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:May 7th, 2008 - 06:34 pm
(Link)
:DD
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:May 7th, 2008 - 06:54 pm
(Link)
hh, amizani izskatītos šāda zīme pie vīriešu cietuma.
[User Picture]
From:[info]halina
Date:May 8th, 2008 - 11:42 am
(Link)
Man ir citādāki uzskatu.
Cik zinu, tad ar vārdu 'cilvēks' saprot gan sievieti gan vīrieti. Un pieņemu, ka uz gājēju pārejas zīmes ir attēlots cilvēks, kā būtne nevis sieviete vai vīrietis. Jo ja sievietes apveids ir krūtis un brunči, tad šķiet, ka vīrieša apveidam būtu jābūt ar kādu uzskatāmu daļu izspiežamies siluetā, lai var 100% teikt, ka tas ir vīrietis.
Zviedri - jo tālāk jo trakāk!

Ieteiktu 'zaļajiem' ņemt piemēru no zviedriem un uz zīmēm 'Uzmanību! Trenēti brieži!' (Nu ka piemēram tuvākos 3km parasti brieži skrien pāri ceļam) likt arī zaķus un lapsas, protams arī ezīšus! Galu galā tie arī bieži skrien/iet pāri ceļam!!

:)