Zuzannas domas - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Pāris domas bez konteksta pēc Īrijas vizītes 29. Okt 2008|15:16
zuzanna
Varbūt ne velti tiek nodalīta kontinentālā Eiropa no Lielbritānijas un Īrijas? Nevaru paskaidrot, bet man sajūta bija kā ne Eiropā (kaut arī maksāšanas līdzeklis ir eiro). Šī neprāta virsotnē es pat iedomājos salīdzināt nesalīdzināmo - Turcija ir eiropeiskāka nekā Īrija. Piedodiet, ja varat.
Kas notika ar īru valodu? Un kāda jēga to mācīt skolās, ja ģimenē un sadzīvē tāpat izmanto īru angļu valodu? Jā, arī latviešu bērni Īrijā skolās mācās gan angļu, gan īru valodu.
Es laikam sen nebiju bijusi tādās ārzemēs, kur var sastapt cilvēkus, kuri mīl savu darbu un jūtas novērtēti. Man bija piedzīvojums ar autobusu no Karikas uz Dublinu. Man pusceļā nācās izkāpt, jo man palika slikti. Kalnaini ceļi un citi apstākļi. Es jau galvā rēķināju, diez cik no šīs nevietas, kur izkāpām, maksās biļete nākamajam autobusam, kad no autobusa izkāpa vadītājs, kurš vēlreiz apvaicājās, vai viss labi, un saprotot, ka es nespēšu ceļu turpināt ar šo autobusu, iedeva return biļešu kartītes no tās apdzīvotās vietas man un manai draudzenei. Viņam tas neko nemaksāja, bet tādu attieksmi es neuzdrošinātos sagaidīt nekur. Bet cilvēki ir labi un pretīmnākoši.
Dublinā bijām pie piemiņas zīmes-pieminekļa badā cietušajiem. Šito faktu gribu vēl pārskatīt - neko vairāk kā Sinéad O'Connor dziesmu "Famine" es nezinu.
Rumāņu ubagotāji ar maziem bērniem uz rokas ir visur - pat mazā lauku ciematā. Algas dienās sēžot pie bankomāta.
Austrumeiropieši ir visur. Latviešu valodu dzirdēju visur. Golvejā Tesco mani apkalpoja meitene, kurai vārda kartītē bija rakstīts "Aija".
Ļoti iespējams Īrijā daudziem latviešiem bija iespēja piedzīvot sava veida American dream. Tagad arī tur ir nedaudz grūtāk, daudzi zaudē savu darbu, bet šobrīd tā ir visur.
Salkanās vācu romantiskās filmas, kuras deviņdesmitajos tika uzņemtas Īrijā, ir monumentāls darbs. Lai sagaidītu saulainas dienas, kad varēja noritēt filmēšana, uzņemšanas grupa un aktieri uz salas dzīvoja droši vien gadiem. :)
Dažbrīd acīs krita uzspēlēta laipnība, bet varbūt es vienkārši nespēju noticēt, ka cilvēki var būt tik laipni.
Nigēriešu taksometra vadītājs teica, ka viņam patīk austrumeiropieši. Jo A-Eiropas meitenes neuzvedas kā džeki - ar viņām var normāli aiziet vakariņās, kur viņas nepiedzersies un nedarīs kaunu savam pavadonim (nesitīs pa taksi un tā). Un viņš noteikti braukšot uz Rīgu izklaidēties. Taksis Golvejā starp citu nebija ne cik dārgāks par taksi Rīgā.
Man ļoti patika vides reklāmas, ko es redzēju. Tās reklāmas ir gudrākas, ja tā var teikt.
Es nezinu, kā tādu seriālu reliģiozie īri uzņēma pirms 10 gadiem, bet man dikti patika tās "Father Ted" (1995-1998) sērijas, ko redzēju.
Man ļoti arī patika filma "Once" (2006)- gandrīz nopirku Dublinas lidostā. Atbraucot mājās, uzzināju, ka māsai jau ir šīs filmas DVD.
Lai arī klimats man ne pārāk patika, tomēr cilvēku attieksmes un sirsnības dēļ es arī varētu Īrijā dzīvot.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

hackers counter system