Zuzannas domas - [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[8. Feb 2007|22:36]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tātad - ir auksti. Tas nu tā - baigais jaunums. Šīs diennakts lielais atklājums ir programmiņa, kas jebkuru tekstuālu dokumentu ļauj pārveidot par mobilajā telefonā lasāmu grāmatu. Seko dīvains izteiciens, kas apzīmē sajūsmu - es tiešām čurāju zaļu no šī atklājuma. :I
Tad vēl es šodien parosījos pa virtuvi. Pirmo reizi šajā mēnesī. Pagatavoju ļoti atbilstošu ēdienu šādam aukstam laikam - kartupeļu un balto pupiņu ar speķi sacepumu. Kalorijām bagāts, karsts no krāsns un vispār - sajūsmā murrāju. Mans vēders gan nedaudz izbijās, jo siltas vakariņas jau viņš ir aizmirsis.
Trīs vārdos recepte. Nopērk RIMI baltās pupiņas bundžiņā pa 29 santīmiem. Nomizo 4 vidēja izmēra kartupeļus, ko sagriež diezgan plānās šķēlītēs. Sagriež šķiņķi vai speķīti. Kartupeļus apvāra - nu tā lai nav pavisam izvārījušies, bet nu lai nav arī pavisam zaļi. Uz pannas apcep speķīti/ šķiņķīti, kad ir izdalījušās kaut kādas taukvielas, tad uz pannas pieber pupiņas bez bundžas šķidrumu. Sacep ar speķīti. Droši vien var arī sākt to apcepšanu ar sīpoliņiem, bet nu man īsti nebija pa rokai sīpolu. Kad viss ir apvārījies un apcepies, tad sagatavo karstumizturīgo trauku - bišķiņ iezieķē ar kādām taukvielām. Un tad pa kārtām iekārto pupiņ-speķīša maisījumu un kartupeļus. Katrai kārtai uzber vēl atbilstošas garšvielas. Speķītim un pupiņām piebēru Provansas augus un kartupeļiem - īpašo Santa Marija kartupeļu garšvielu. Visu nobeidz ar bagātīgu krējuma augšiņu. Krējumu arī var iepriekš ar kādām garšvielām sajaukt. Nu šis varbūt nebija īsti vietā, bet es vēl visu apslacīju ar sojas mērci. Trauciņam uzliek vāku un liek krāsnī 20 - 25 min uz 180 - 200 grādiem pasutināties. Ja krējums ir labi apņēmis visu sacepumu, tad var pasniegt vienkārši ar kādu svaigu garšvielu uzbirdināšanu, bet ja krējums nav bijis pietiekami pielikts, tad vēl var kādu krējuma mērcīti sagatavot, ar ko pasniegt. Nav nekas īpašs, tāds lauku ēdiens, bet man tieši šodien baigi patika. Un man no dotajām izejvielām tā kā 2 personām sanāca.
Linkir ko teikt?

Comments:
From:[info]divi_g
Date:8. Februāris 2007 - 23:31
(Link)
Hmm, a kas tā par programmiņu, ja nav noslēpums?
From:[info]zuzanna
Date:8. Februāris 2007 - 23:33
(Link)
mjbook 4.0 no www.mjsoft.nm.ru
From:[info]divi_g
Date:8. Februāris 2007 - 23:42
(Link)
Tnx :)
From:[info]zuzanna
Date:8. Februāris 2007 - 23:43
(Link)
Nav par ko!
[User Picture]
From:[info]xoox
Date:9. Februāris 2007 - 00:06
(Link)
Ei, labā programmma.. Jeij! :)

hackers counter system