Izglītojos: Ogļhidrātu diēta |
27. Aug 2006|23:11 |
Diētas pamatā ir nepārtraukta manipulācija ar uzņemamo ogļhidrātu daudzumu (dienas ar zemu ogļhidrātu saturu nomaina dienas ar augstu ogļhidrātu saturu). Diēta sastāv no 4 dienu cikla, kuru nepārtraukti atkārto, līdz ir sasniegts mērķis.
Diētas nosacījumi:
* 1. un 2.diena ar zemu ogļhidrātu saturu (olbaltumvielas 3-4g uz 1 kg ķermeņa masas, ogļhidrāti 0,5g uz 1 kg ķermeņa masas); * 3.diena ar augstu ogļhidrātu daudzumu (ogļhidrāti 5-6g uz 1 kg ķermeņa masas, olbaltumvielas 1-1,5g uz 1 kg ķermeņa masas); * 4.diena ar mērenu ogļhidrātu daudzumu (olbaltumvielas 2-2,5g uz 1 kg ķermeņa masas, ogļhidrāti 2-3g uz Ikg ķermeņa masas); * tālāk turpina atkal ar 1. un 2.dienu.
Piezīmes:
* pirmajās divās dienās svars acīmredzami samazinās, * pēc trešās dienas ar augstu ogļhidrātu saturu svars var nedaudz palielināties, taču par to nav jāuztraucas, jo ogļhidrāti veicina ūdens aizturi organismā, * tālāk jau nākamās dienās svars atkal samazināsies.
Aptuvena uztura shēma vienam ciklam
l.un 2.diena ar zemu ogļhidrātu saturu:
* 1.ēdienreize - dārzeņu salāti (no cieti nesaturošiem dārzeņiem) ar tējkaroti augu eļļas, 2 olas, vājpiena biezpiens; * 2.ēdienreize - vistas fileja, sautēti dārzeņi vai tasīte pupiņas, liellopa gaļa; * 3.ēdienreize - dārzeņu salāti (no cieti nesaturošiem dārzeņiem) ar tējkaroti augu eļļas, 2 gabaliņi zivis.
3.diena ar augstu ogļhidrātu saturu:
* 1.ēdienreize - tasīte auzu pārslas ar rozīnēm, pilngraudu maize; * 2.ēdienreize - šķīvis rīsu, 1/2 vistas filejas, salāti; * 3.ēdienreize - porcija pilngraudu makaronu ar netreknu mērci.
4.diena ar mērenu ogļhidrātu saturu:
* 1.ēdienreize - tasīte auzu pārslas ar rozīnēm, vājpiens; * 2.ēdienreize - porcija rīsu, vistas fileja, dārzeņu salāti; * 3.ēdienreize - 3 šķēles rupjmaizes, dārzeņu salāti ar zivi.
http://www.pareizs-uzturs.com/public/oglhidratu-dieta.php |
|