Ramadāns |
2. Aug 2011|12:26 |
Pirmā diena ir veiksmīgi aizvadīta. Puse no mūsu organizācijas ir saindējusies ar ēdienu, tāpēc gavēt nevarēja. Biju dzirdējusi, ka cilvēkiem, kas neēd un nedzer, baigi riebīgā smaka nāk no vēdera, bet arī ne pie viena to nenovēroju - vai arī vienkārši nebiju tik tuvu nevienam, lai to sajustu. Iftar vakariņās taisījām bureku un vēl ēdām rīsus ar vistu, tādus asus salātus, kur blakus tomātam, zaļajam piparam bija arī kaut kāds augs, kuram nosaukumu nezinu, bet es esmu pārliecināta, ka tādi Latvijā aug puķupodos. Un es pieliku savu roku cacik (džadžik - turku aukstā zupa) sagatavošanā - nu tur gurķus sagriezu, ķiplokus notīrīju, tad tur vēl tika pievienots jogurts, ledus gabaliņi, citrona sula, olīveļļa, dilles un piparmētras, sāls. Bet galvenais pēc nez cik stundām nekā nedzeršanas ir litriem ūdens. Un vēl visur uz ielām tiek pārdots šerberta dzēriens - tāds brūns kaut kāda koka sakņu un/vai mizas novārījums - bet tam ir divas garšas - viena tāda anīsīga - kas man baigi garšo, bet otra - tāda rūgta un ne pārāk - tad nu tā baigi par šo neiefanoju. Bet nu - ar daudz ledus un atdzesētu iedzert varu, bet par mīļāko dzērienu tas nekļūs. Tad drusku pastaigājāmies pēc ātras pieēšanās un pēc tam ēdām augļus - ķiršus, persikus, ekoloģiski tīrās vīnogas un veikalā pirktās vīnogas, zaļus ābolus un, kā jau cītīgākie lasītāji atceras, gurķi! Ap 23:00 visi dodas gulēt, jo ap 02:30 jau ir jāceļas un pirmajām brokastīm, kur varbūt kaloriju uzņemšana ir otršķirīga - galvenais ir uzņemt litriem ūdeni. Nu tā mums te iet. Šodien, paldies Dievam, nav arī tik bezdievīgi karsti - ir ap +37 grādiem, kas pēc +45 grādiem liekas ļoti tīkami. |
|