Zum -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Novembris 9., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:20
1. Protams, jautājums numur viens - finanšu krīze. Ir oficiāli paziņots, ka iestājusies recesija. pirmo reizi kopš 1992.gada notiek IKP kritums par 0.5%. Uzņēmumi bankrotē, atlaiž darbiniekus, veikali rīko izpārdošanas un akcijas, lai pievilinātu pircējus. Valdība nacionalizējusi trīs bankas/ finanšu institūcijas, lai stabilizētu situāciju. Politiski šī krīze nāca kā zināms glābšanas riņķis Valdībai ar Gordonu Braunu priekšgalā, jo viņa partija un viņš pats kā politiķis bija zaudējis atbalstu sabiedrībā un faktiski bija uz robežas, ka varētu notikt personāliju maiņas. Tagad ar šo krīzi paritjai ir parādījušies konkrēti izaicinājumi un tā operativitāte, ar kādu valdība ķērās pie risināšanas, ir nākusi partijai un Braunam par labu. Taču, sasmucējušies viņa partijas biedri, kas šo it kā atgūto respektu atkal ’sasmērēja’.

2. ir atklājies, ka Brauna partijas biedrs un valdības ministrs Mandelsons vasarā ciemojies Cofu salā pie Krievijas oligarka Deripaskas un it kā bijušas runas par ziedojumu partijai. Paralēli ir atklāti vēl kontakti ar kādu Ukrainas oligarhu Firtash, kurš caur kādu pastarpināti viņam piederošu britu firmu ir arī ziedojis Torijiem 70 000 GBP. Pamatojoties uz šo, ir liels skandāls gan par morāli-ētisko pusi (medijos tiek atgādināts, kas ir Krievija un ka Anglijā krievu spiegu ir ne mazāk kā aukstā kara laikā), kā arī iespējamām sekām no šādiem kontaktiem. Deripaska esot viens no retajiem oligrhiem, kas atradis kopēju valodu ar Kremli.

3. finansiāli ekonoimskās krīzes iespaidā pastiprinājušās bažas par iespējamo Skotijas action disintegrācijas virzienā. Respektīvi, tā varētu sākt nopietnas aktivitātes, lai gūtu lielāku neatkarību no Londonas.

4. 2012. gadā Londonā tiek plānotas vasaras olimpiskās spēles. Ir aprēķināts, ka tam nepieciešami 9.3 miljardi GBP. Atkal, krīzes iespaidā kritiķi aktīvi ķidā plānoto budžetu un ironizē par uzskrūvētajām administratīvajām izmaksām - dažādām padomēm, rīcības komitejām, uzraugiem, birojiem utt. Savukārt pašai tehniskajai infrastruktūrai - tik kādi 2.5 miljardi nepieciešami. Še, tev krīze un taupiba.

5. Britu valdība ir ķērusies pamatīgi klāt britu jaunatnes un sabiedrības tikumībai. Pirmkārt, ar šo gadu tikšot ieviesta seksa mācības skolās jau no pirmajām klasēm. Sākumā, protams, saturs - primitīva anatomija, utt. Taču valdību uztrauc divi statistikas dati - aborti īpaši mazgadīgo vidū un saslimstība ar seksuāli transmisīvām slimībām (hlamīdijas jo īpaši - katrs desmitais jaunieties ar to slimojot).

6. un jā - otrs tikumības šķērslis - alkohols. Valdība grib panākt, ka bāros dzērieni maksā, sākot no 1.50GBP, tādejādi ar cenu ierobežojot pirktspēju. Tālāk, grib aizliegt klubos taisīt akcijas “free drinks for women”, rīkot dzērienu testēšanu, rīkot konkursus “how much you can drink”, pārdot alkoholu piedzērušiem, un - interesantākais - nedrīkstēs dzērieniem likt seksuāli izaicinošus nosaukumus. Presē kā viens no izcilākajiem piemēriem tiek minēts dzēriens ar nosaukumu “slippery nipple”. :) interesanti, kādas varētu būt šī dzēriena sastāvdaļas.

7. un visbeidzot - zinātnieks Richard Dawkins, aizejot pensijā no Oxfordas, rīko kampaņu, aplīmējot publisko transportu ar tekstu: “There is probably no God. Now stop worrying and enjoy your life!”. :) Es nopriecājos pie sevis. Sapratu, es ar savu viedokli par šo tēmu neesmu vienīgā. Viņš ir arī izdevis grāmatu The God Delusion. Varbūt, ja sanāks, būs jānopērk. Tā teikt, zinātniska argumentācija par to, kas ir, kas nav. Nu labi, par to, ka Dieva nav.

(ir doma)


> Go to Top
Sviesta Ciba