Grozgalvīša piezīmjlāde - [entries|archive|friends|userinfo]
Karlsons, kas dzīvo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[20. Apr 2007|17:09]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]lemurs
Date:21. Aprīlis 2007 - 05:02
(Link)
Ir divi dzelzceļa tīkli. Lai tiktu uz Munseratu (Montserrat) jābrauc ar FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya). Viņu stacijas, ir atrodamas pēc zīmītes, kas atgādina divus kopā savijušos zalkšus. Stacijas ir savienotas/sakrīt ar lielākajām metro pieturām.

Tātad uz Munseratu iet vilcieni, kam galapunkts ir Manresa – Baixador, tā ir R5 līnija, kas tuneļos un citur atrodama pēc zaļpelēka kvadrātiņa, kam iekšā tā arī rakstīts: R5.

Jābrauc līdz:
1) Montserrat Aeri. No turienes ik pa laikam uz klosteri augšā iet gaisa vagoniņi tādi kā kādreiz Siguldā. Sajūtas labas, sevišķi pirmajā reizē. Biļeti uzreiz var/vajag nopirkt kopīgo: vilcienam un šim aeri. Tad izkāpjot no vilciena nav jāstāv pie kases rindā, bet var lēkt iekšā uzreiz pirmajā vagoniņā. ietuapās teju pusstunda.

2) vai arī līdz Monistrol de Montserrat, no kurienes kalnā iet zaļš tārpveidīgs vilcieniņš, kas rāpjas pa tādu kā rāvējslēdzēju un tiek saukts par Cremallera. Atkal biļeti labāk pirkt kombinēto.

Labs variants ir uzbraukt augšā ar Aeri un lejā ar zaļo tārpu Cremallera, kas lien pa kalna terasēm. Piemēram.

Ja lejā brauc ar Cremallera tārpu, uzmanies un neizlec ārā pieturā ko sauc Monistrol-Vila. Jābrauc līdz tai pašai Monistrol de Montserrat, kur jāpārsēžas kārtīgā vilcienā uz Barselonu.

FGC vilciena R5 līnijas galapunkts/sākumpunkts ir stacijā Placa Espanya. (Pie jau apspriestā mākslas muzeja). Bet viņš pietur arī citur. Pl. Espanya stacija ir ērta, jo tur ir arī L1 un L3 metro līnijas, kas līkumo pa centru.

Visās metro stacijās ir atrodami sarakstiņi un shēmas. Iespējams, man arī tādas vēl ir, taču Rīgā.